Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Leuven University: Θα χαθούν 1,2 εκατ θέσεις εργασίας με σκληρό Brexit σε όλη την Ευρώπη

tags :
Leuven University: Θα χαθούν 1,2 εκατ θέσεις εργασίας με σκληρό Brexit σε όλη την Ευρώπη
Tο σκληρό Brexit γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, ο κίνδυνος να υπάρξουν κλιμακωτές συνέπειες στην Ευρώπη αυξάνονται και μεταξύ πολλών αρνητικών συνεπειών να χαθούν 1,2 εκατ θέσεις εργασίας.
Θα χαθούν 1,2 εκατ θέσεις εργασίας με σκληρό Brexit προβλέπει σε ανάλυση του το Leuven University του Βελγίου που επικαλείται το Statista.
Δεδομένου ότι το σκληρό Brexit γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, ο κίνδυνος να υπάρξουν κλιμακωτές συνέπειες στην Ευρώπη αυξάνονται και μεταξύ πολλών αρνητικών συνεπειών να χαθούν 1,2 εκατ θέσεις εργασίας.
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Leuven στο Βέλγιο προέβλεψε ότι 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη στην περίπτωση ενός σκληρού Brexit.
Όπως είναι αναμενόμενο, η μελέτη διαπιστώνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να είναι η χώρα που θα υποφέρει περισσότερο από τις 500.000 θέσεις εργασίας που πρόκειται να χαθούν.
Η Γερμανία θα επηρεαστεί επίσης σημαντικά με 292.000 απολύσεις ενώ η Γαλλία και η Ιταλία θα χάσουν 141.320 και 139.140 θέσεις εργασίας αντιστοίχως.
Με βάση το Leuven University η Ισπανία θα χάσει 70 χιλιάδες θέσεις εργασίας και η Ελλάδα 5.570 θέσεις εργασίας.
Infographic: Predicted Hard-Brexit Job Losses Across Europe  | Statista

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης