Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κίνδυνος για τα κέρδη του S&P 500 το 2019 θα περάσουν σε αρνητικό έδαφος - Οι εκτιμήσεις Goldman και Citigroup

tags :
Κίνδυνος για τα κέρδη του S&P 500 το 2019 θα περάσουν σε αρνητικό έδαφος - Οι εκτιμήσεις Goldman και Citigroup
Η Goldman Sachs και η Citigroup μείωσαν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη του S&P 500 το 2019 και 2020 λόγω υποτονικής οικονομίας, εμπορικού πολέμου και πιθανές υποτιμήσεις νομισμάτων
Για το ενδεχόμενο τα κέρδη του S&P 500 το 2019 να περάσουν σε αρνητικό έδαφος «προειδοποιεί» το CNBC, με αφορμή το γεγονός ότι οι αναλυτές υποβαθμίζουν τις εκτιμήσεις για τον εν λόγω δείκτη το δεύτερο εξάμηνο του 2019.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs και της Citigroup έχουν μειώσει τις εκτιμήσεις τους για τον S&P 500 όσον αφορά το 2019 και το 2020, λόγω της υποτονικής ανάπτυξης, των απειλών για εμπορικό πόλεμο και ενδεχόμενων υποτιμήσεις νομισμάτων.
Σύμφωνα με το CNBC, όσον αφορά μεμονωμένες μετοχές, οι αναλυτές έχουν υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις τους για κλάδους που επηρεάζονται περισσότερο από την παγκόσμια ανάπτυξη, όπως η ενέργεια, η τεχνολογία, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, που τις τελευταίες εβδομάδες κινούνται πτωτικά.
Ορισμένοι τομείς περιπλέκονται από μεμονωμένες εταιρείες που δεν συνδέονται άμεσα με τους δασμούς ή το παγκόσμιο εμπόριο.
Τα βιομηχανικά κέρδη, για παράδειγμα, περιπλέκονται από τη συγκεκριμένη περίπτωση της Boeing και το θέμα της με το 737 Max jet.
Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 38,5% από τις προσδοκίες που σημειώθηκαν νωρίτερα στο έτος.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, οι δασμοί αποτελούν σημαντική εμμονή για τις αμερικανικές εταιρείες, ενώ μια άλλη πηγή ανησυχίας είναι οι εκτιμήσεις για τις λιανικές πωλήσεις.
«Κάποιες εταιρείες από το λιανικό εμπόριο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα αν η κινεζική οικονομία επιδεινωθεί» επισημαίνει ο Leigh Drogen από τη Estimize.
Και σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και το θέμα των δασμών, όπου επηρεάζει πολλές εταιρείες, όπως η Apple, όπου το 20% των κερδών από το iPhone προέρχεται από την Κίνα.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του CNBC, με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, είναι πιθανό τα κέρδη του S&P 500 για το 2019 (που ήδη θεωρούνται υποτονικά) είναι πιθανό να περάσουν σε αρνητικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης