Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πάτρα: Σε ύφεση τα δύο νέα πύρινα μέτωπα στη δυτική Αχαΐα

tags :
Πάτρα: Σε ύφεση τα δύο νέα πύρινα μέτωπα στη δυτική Αχαΐα
Σε ύφεση τα δύο νέα πύρινα μέτωπα στη δυτική Αχαΐα
Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα (12/8) το μεσημέρι στις περιοχές Μπούκα και Φώσταινα της δυτικής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ώστε να ελεγχθούν πριν απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.
Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, και τα δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση.
Στην περιοχή Μπούκα επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη Φώσταινα επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήταν άμεση η βοήθεια του που παρείχε ο δήμος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ειδικά στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μπούκα.
Όπως εξήγησε, εστάλη αμέσως το βυτιοφόρο όχημα του δήμου, χωρητικότητας 18 τόνων νερού, το οποίο μπορεί να γεμίζει ταυτόχρονα με νερό τρία πυροσβεστικά οχήματα.
Επίσης, είπε ότι είχε σταλεί και λεωφορείο του δήμου για να μεταφέρει τους κατοίκους, σε περίπτωση που χρειαζόταν να εκκενωθεί η κοινότητα, ενώ, όπως προσέθεσε, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονταν και οι εθελοντές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης