Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλευόταν γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλευόταν γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση: Έταζαν δουλειά σε γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη και τις εξέδιδαν
Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν συστηματικά στην απάνθρωπη σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, μέσω οίκων ανοχής καθώς και στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στη χώρα, με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου στα διαβατήρια τους, καθώς και με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις για τη χορήγηση δελτίου ασύλου, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας, γυναίκες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης (κυρίως από Μολδαβία) και με απατηλές υποσχέσεις ότι δήθεν θα τους έβρισκαν νόμιμη εργασία στην χώρα μας με μεγάλες αμοιβές, τις έφερναν με την συναίνεση τους στην Ελλάδα.
Όταν όμως έφταναν οι γυναίκες στη χώρα μας, τις έκλειναν αρχικά σε σπίτια που διέθεταν στην Αττική και στη συνέχεια, είτε με τη χρήση ψυχολογικής βίας και απειλές, είτε με εκβιάζοντας τες για την αποπληρωμή δήθεν χρέους, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους σε οίκους ανοχής που εκμεταλλεύονταν.
Για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους νομιμοποιούσαν την παραμονή των γυναικών στην Ελλάδα, με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου επί των διαβατηρίων τους, είτε μέσω πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για τη χορήγηση δελτίου ασύλου.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες ζητούσαν ως αντάλλαγμα από τις γυναίκες-θύματα, να στρατολογήσουν ομοεθνείς τους με σκοπό να εργαστούν και αυτές σε οίκους ανοχής.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Από την Ασφάλεια πραγματοποιήθηκε προχθές, μεσημβρινές ώρες της 10 Αυγούστου 2019, επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε δύο οίκους ανοχής, όπου συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, πλαστογραφίας, παραβίασης σφραγίδων καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 31.970 ευρώ, δύο διαβατήρια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και σημειώσεις αναφορικά με τη λειτουργία των οίκων ανοχής και ένα αυτοκίνητο.
Επιπλέον, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διερευνηθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης