Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,8% για το πετρέλαιο, στα 54,93 δολ. ανά βαρέλι - Στα 58,5 δολ. το Brent

Άνοδος 0,8% για το πετρέλαιο, στα 54,93 δολ. ανά βαρέλι - Στα 58,5 δολ. το Brent
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο 0,8% στα 54,93 δολ. ανά βαρέλι
Με ήπια άνοδο έκλεισαν σήμερα (12/8/2019) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι προσδοκίες για συνέχιση της μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων από τους μεγάλους παραγωγούς αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για μια υποτονική αύξηση της ζήτησης αργού λόγω του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κλιμακούμενη εμπορική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, με τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να απειλεί με επιβράδυνση ή ακόμη και ύφεση την παγκόσμια οικονομία.
Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά την επιβολή πρόσθετων δασμών σε κινεζικά αγαθά εκ μέρους της Ουάσιγκτον.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η χώρα του δεν είναι έτοιμη ακόμη για μια συμφωνία με την Κίνα, ενώ η Goldman Sachs προειδοποίησε το σαββατοκύριακο ότι δεν αναμένεται μια συμφωνία για το εμπόριο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020, τονίζοντας, παράλληλα, ότι οι τρέχουσες εμπορικές εντάσεις έχουν μέχρι στιγμής μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία απ' ό,τι αναμενόταν αρχικά.
Επιπλέον, η αμερικανική τράπεζα προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά τους επόμενους μήνες, διευκρινίζοντας πως «οι φόβοι ότι ο εμπορικός πόλεμος θα προκαλέσει μία ύφεση αυξάνονται».
Ωστόσο, ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Khaled al-Fadhel, δήλωσε ότι οι φόβοι για μια παγκόσμια οικονομική ύφεση είναι «υπερβολικοί», ενώ εκτίμησε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει κατά το δεύτερο εξάμηνο, συμβάλλοντας στη σταδιακή μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου.
«Το πετρέλαιο εξακολουθεί να είναι ευαίσθητο απέναντι στη ρητορική του εμπορικού πολέμου», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Oanda, Alfonso Esparza, ενώ υπογράμμισε παράλληλα ότι «ο παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος έχει αποτελέσει έναν αρνητικό παράγοντας για τις εκτιμήσεις της παγκόσμιας ανάπτυξης».
Έτσι, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο 0,8% στα 54,93 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε διολισθήσει στα 53,54 δολ.
Την ίδια ώρα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχωρούσε οριακά στα 58,50 δολ. ανά βαρέλι.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε μια ένδειξη ότι ο de-facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, σκοπεύει να υποστηρίξει τις τιμές, η κρατική Saudi Aramco είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή (IPO) παγκοσμίως.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή (9/8), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου τόσο για το 2019 όσο και για το 2020, στα 1,1 εκατ. βαρέλια και 1,3 εκατ. βαρέλια αντίστοιχα.

Image
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης