Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση - Στο -0,82% και τα 58,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση - Στο -0,82% και τα 58,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως οτυ -0,75% στα 54,52 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (13/8) το πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών ότι η ζήτηση κατά τους επόμενους μήνες θα είναι περιορισμένη, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,82% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,75% στα 54,52 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά -2%, ενώ οι συνολικές απώλειες για τον Αύγουστο έχουν ξεπεράσει το -6%, καθώς η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας έχει προκαλέσει ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου κατά το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ να ισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών στην παραγωγή του ενδέχεται να μην είναι αρκετές, με την ING να αναφέρει σε σημείωμά της ότι «η αύξηση προσφοράς των χωρών εκτός ΟΠΕΚ σημαίνει ότι είναι πιθανό ο ΟΠΕΚ να πρέπει να λάβει περαιτέρω δράσεις ή να πρέπει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χαμηλότερων τιμών στο πετρέλαιο».
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας θα δημοσιευθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης