Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα κινεζικά ΜΜΕ συναγωνίζονται σε… απειλές κατά των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

Τα κινεζικά ΜΜΕ συναγωνίζονται σε… απειλές κατά των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ
Κίνα: Τα ΜΜΕ συναγωνίζονται σε απειλές κατά των διαδηλωτών
Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ελέγχονται στενά από το κομμουνιστικό καθεστώς, έμοιαζαν σήμερα να συναγωνίζονται στις απειλές εναντίον των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, τασσόμενα υπέρ της αδιαλλαξίας και δικαιολογώντας εκ των προτέρων μια βίαιη επέμβαση για την αποκατάσταση της τάξης.
Το Πεκίνο αντιμετωπίζει από την αρχή Ιουνίου διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίες αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει η κινεζική εξουσία μετά την επιστροφή του εδάφους αυτού από τη Βρετανία, το 1997.
Καταγγέλλοντας τις βιαιότητες στη διάρκεια των διαδηλώσεων, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες πως εντοπίζει «ενδείξεις τρομοκρατίας» στους διαδηλωτές -παρόλο που η κινητοποίηση δεν έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε κανέναν.
Παίρνοντας τη σκυτάλη, το πρακτορείο Νέα Κίνα κατήγγειλε σήμερα «βίαιους ριζοσπάστες» οι οποίοι ωθούν τον Χονγκ Κονγκ «προς την άβυσσο», και προειδοποίησε να μην γίνει καμιά παραχώρηση στους διαδηλωτές.
«Οποιαδήποτε ανοχή ή υποστήριξη προς τους ταραχοποιούς, οποιοσδήποτε κατευνασμός, σοφιστείες ή δικαιολογίες είναι προσβλητικές και δυσφημιστικές για τις δυνάμεις της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ που φρουρούν την πατρίδα τους», υπογράμμισε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.
Στη χθεσινοβραδινή τηλεφημερίδα του, το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV κατήγγειλε «πράξεις ακραίας βιαιότητας» που μοιάζουν με «φόνο».
«Αυτά τα στοιχεία στο Χονγκ Κονγκ, που σπέρνουν το χάος, είναι το λασπωμένο νερό στον χείμαρρο της ιστορίας, το οποίο θα καθαριστεί», υποσχέθηκε το δημόσιο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, μια παρουσιάστρια του CCTV δήλωσε πως, «όταν επιτιθέμεθα εναντίον της τρομοκρατίας, δεν πρέπει να δείχνουμε ηπιότητα».
Οι επιθέσεις αυτές γίνονται ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες, Δευτέρα, ένα βίντεο που δείχνει τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού να κατευθύνονται προς τη Σεντζέν, τη μητρόπολη που βρίσκεται στις πύλες του Χονγκ Κονγκ.
Ο Χου Σιτζίν, αρχισυντάκτης της εθνικιστικής εφημερίδας Global Times, η οποία ανήρτησε ένα απ' αυτά τα βίντεο, είδε σ' αυτό την ένδειξη ότι το Πεκίνο ετοιμάζεται να επέμβει στρατιωτικά στην αυτόνομη περιοχή, αν η κατάσταση δεν χαλαρώσει.
«Αν τα βίαια στοιχεία στο Χονγκ Κονγκ (...) δεν καταλαβαίνουν το νόημα της συγκέντρωσης της στρατιωτικής αστυνομίας στη Σεντζέν, οι πράξεις τους θα είναι αυτοκαταστροφικές», προειδοποίησε ο Χου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θεωρώντας πως είναι «εύκολο για το κράτος να συντρίψει μια φούχτα αλητών» στην πρώην βρετανική αποικία.
«Αν δεν απομακρυνθούν από τον γκρεμό και συνεχίσουν να πιέζουν πέραν του κρίσιμου σημείου, η ισχύς του κράτους θα μπορούσε να έρθει στο Χονγκ Κονγκ ανά πάσα στιγμή».
Ο κινεζικός στρατός διαθέτει χιλιάδες άνδρες στη φρουρά του στο Χονγκ Κονγκ.
Δεν συμμετέχει στη διατήρηση της τάξης, εκτός αν του το ζητήσει η τοπική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης