Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση 27% καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street επί προεδρίας Trump - Επί Obama και Clinton σημείωσαν καλύτερες αποδόσεις

tags :
Αύξηση 27% καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street επί προεδρίας Trump - Επί Obama και Clinton σημείωσαν καλύτερες αποδόσεις
Ο δείκτης S&P 500 (SPX), αυξήθηκε κατά 27% από τότε που ο Trump ανέλαβε πρόεδρος όμως επί προεδρίας Obama σημείωσε άνοδο 39%
Οι αμερικανικές μετοχές έχουν αποδώσει πολύ καλά μέχρι στιγμής στο πλαίσιο των 644 ημερών της προεδρίας Donald Trump - αλλά όχι τόσο καλά όσο επί προεδρίας προκατόχων του.
Ο δείκτης S&P 500 (SPX), ο ευρύς μέσος όρος των μετοχών των 500 μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών, αυξήθηκε κατά 27% από τότε που ο Trump ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2017.
Ωστόσο, κατά την ίδια περίοδο των 644 ημερών της προεδρίας Barack Obama ο ίδιος δείκτης ανέβηκε κατά 39%.
Η χρηματιστηριακή αγορά του Trump επίσης παραμένει υστερεί ελαφρώς σε σχέση με την άνοδο των κερδών κατά 36% που κατέγραψε η προεδρία George H.W. Bush από το 1989 έως τα μέσα του 1991 και της αύξησης κατά 29% στη διάρκεια της θητείας του Bill Clinton.
Ωστόσο οι μετοχές στη διάρκεια της προερδίας Trump υπερέβησαν τις αποδόσεις που σημείωσαν την περίοδο της προεδρίας Ronald Reagan, από το 1981 έως το 1983, σημειώνοντας άνοδο 23%.
Ο μόνος πρόεδρος από τους τελευταίους έξι που επί προεδρίας του οι μετοχές σημείωσαν πτώση ήταν ο George Bush. Ο δείκτης S&P υποχώρησε 26% μετά την έκρηξη της φούσκας των μετοχών του Internet σχεδόν ένα χρόνο πριν αναλάβει το αξίωμα.
Οι ποσοστιαίες μεταβολές υπολογίστηκαν με τη λήξη της συνεδρίασης χθες Δευτέρα 12/8 και την αντίστοιχη περίοδο των προηγούμενων θητειών.
Οι μετοχές αυξήθηκαν περαιτέρω την Τρίτη όταν έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ καθυστερούν την εφαρμογή επιπρόσθετων δασμών 10% στα κινέζικα προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων.
Οι αγορές των ΗΠΑ είχαν τις οπισθοδρομήσεις τους καθώς και τα κέρδη σε όλη τη διάρκεια της θητείας του Trump.
Οι μετοχές κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις τους το 2018 από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008. Στους τελευταίους 3 μήνες του 2018, ο S&P υποχώρησε κατά 14%, αλλά από την έναρξη του 2019 ως σήμερα καταγράφει άνοδο κατά 17%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης