Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αντίδραση λόγω διεθνών αγορών περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

tags :
ΧΑ: Αντίδραση λόγω διεθνών αγορών περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο οι τράπεζες
Ο Γενικός Δείκτης μέσα στον Αύγουστο έχει απώλειες 9% ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει υποχωρήσει 20,81% στο ίδιο διάστημα
Μετά την άνοδο των διεθνών αγορών στη χθεσινή συνεδρίαση, λόγω των εξελίξεων αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, οι αναλυτές περιμένουν πως η εγχώρια αγορά θα αντιδράσει ανοδικά.
Οι απώλειες των τελευταίων ημερών έχουν μειώσει την άνοδο από την αρχή του έτους στο 33,5%, καθώς ο γενικός δείκτης τον Αύγουστο έχει υποχωρήσει 9%.
Οι τράπεζες έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα με τους επενδυτές να προχωρούν σε αθρόες πωλήσεις μετοχών.
Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες τον Αύγουστο 20,81%.
Σήμερα αναμένεται αντίδραση και μένει να φανεί αν οι ξένοι επενδυτές κυρίως θα συνεχίσουν τις πωλήσεις τους ή αν ολοκλήρωσαν στις προηγούμενες μέρες.
Στο επίκεντρο εκτός από τις τράπεζες αναμένεται να είναι και η μετοχή της Ελλάκτωρ, καθώς η εταιρεία πούλησε χθες (13/8) τις ίδιες μετοχές που κατείχε.
Αρκετές μετοχές επίσης έχουν βρεθεί σε καλές στηρίξεις μετά την πρόσφατη διόρθωση (ΕΧΑΕ, Cenergy, ΔΕΗ), ενώ και ο γενικός δείκτης έδειξε διαθέσεις αντίδρασης μετά την υποχώρησή του κάτω από τις 810 μονάδες χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να γυρίσει σε θετικό έδαφος αποτυπώνοντας της διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο.

Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών λόγω της βελτιωμένης ψυχολογίας των διεθνών αγορών από την απόφαση των ΗΠΑ να καθυστερήσουν την επιβολή δασμών σε κάποια κινέζικα προϊόντα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, εξέλιξη η οποία περιόρισε τις ανησυχίες.
Υπενθυμίζουμε στους επενδυτές πως η αγορά θα παραμείνει κλειστή αύριο λόγω αργίας.

Beta
Μία αντίδραση αναμένεται σήμερα μετά το θετικό κλείσιμο των μεγαλύτερων διεθνών αγορών χθες και τα θετικά νέα από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης