Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυσκολεύονται οι αγοραστές να απορροφήσουν την προσφορά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυσκολεύονται οι αγοραστές να απορροφήσουν την προσφορά
ΑΓΟΡΑ: Χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία καλή αντίδραση προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των γραφημάτων. Χρειάζεται αγοραστές για να «εκμεταλλευτούν» τις ευκαιρίες, αν θεωρούν ότι υπάρχουν. Χρειάζεται βέβαια και να βοηθήσουν οι ξένες αγορές αφού η συσχέτιση έχει αυξηθεί.

Υπάρχουν ακόμα ανησυχίες και κυρίως έχουν να κάνουν με άλλες χώρες που επηρεάζουν ωστόσο σημαντικά τις αποφάσεις των διαχειριστών και έτσι πουλάνε και Ελλάδα. Οι καταλύτες στο εσωτερικό υπάρχουν και αν καρποφορήσουν δυο-τρεις κινήσεις θα δούμε αλλαγή κλίματος και δεικτών.

Προς το παρόν πάμε βήμα-βήμα και έχουμε το βλέμμα μας και στις κρίσιμες στηρίξεις. Σήμερα προσέχουμε χαρτιά που πιέστηκαν με όγκο για να δούμε αν μπορούν να βγάλουν αντίδραση. Κυρίως τις τραπεζικές μετοχές και ειδικά Eurobank και Alpha Bank που έκαναν μεγάλους όγκους. Όχι ότι οι άλλες δεν έκαναν.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Μετοχές βέβαια με καλά θεμελιώδη, με χαμηλή μόχλευση και καλές πωλήσεις και κέρδη δεν έχουν κάτι να φοβούνται. Αναφερόμαστε φυσικά στους μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Το ΧΑ ξεκίνησε ανοδικά αλλά όχι με ενθουσιασμό. Oι αγοραστές περιμένουν να δουν τις διαθέσεις των πωλητών. Ξεχωρίζει η Alpha Bank, η Ελλάκτωρ και η ΕΧΑΕ στα πρώτα λεπτά με την τελευταία να έχει χαμηλό όγκο. Η αγορά πήγε μέχρι τις 826 μονάδες και απέκτησε μεταβλητότητα γυρίζοντας στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος και λίγο χαμηλότερα.

EUROBANK: Γρήγορα έκανε όγκο πάνω από 400 χιλ. τεμάχια. Βρέθηκε να ενισχύεται πάνω από τα 0,71 ευρώ. Λίγο πάνω από 20% οι απώλειες μέσα στον Αύγουστο. Οι πωλητές πάντως φαίνεται πως δεν έχουν ολοκληρώσει και πιέζουν τη μετοχή γυρίζοντας τον τίτλο κάτω από τα 0,70 ευρώ.

ALPHA BANK: Με όγκο μεγαλύτερο από 200 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης αλλά και με άνοδο άνω του 3%. Χθες ήταν η πρώτη από τις τράπεζες που βελτίωσε την εικόνα της. Όμως και εδώ μετά τα πρώτα λεπτά έκαναν την εμφάνισή τους οι πωλητές.

ΔΕΗ: Φαίνεται πως η στήριξη στα 2,42 ευρώ «λειτουργεί» και η μετοχή ενισχύεται κοντά στο 2% με καλό όγκο συναλλαγών. Γρήγορα όμως βγήκαν και εδώ πωλητές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πουλήθηκαν οι ίδιες μετοχές και βελτιώνεται η ρευστότητα της εταιρείας. Στα 2,10 ευρώ με όγκο 25 χιλ. τεμάχια. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει «παίκτης» με ποσοστό άνω του 5% μετά τα τελευταία πακέτα.

ΛΥΚΟΣ: Από τις μετοχές που δεν υποχώρησαν τον Αύγουστο και βρίσκεται μία ανάσα από τα υψηλά της. Στα 1,66 ευρώ στο άνοιγμα αλλά ενεργοποιήθηκε η δημοπρασία λόγω μεταβλητότητας και απόστασης αγοραστή-πωλητή.

ΚΛΜ: Πάνω από τα 82 ευρώ στα πρώτα λεπτά με χαμηλό όγκο. Χθες έκανε μεγάλο όγκο για τα δεδομένα της και πιέστηκε σημαντικά δίνοντας ευκαιρίες. Η αποτίμηση των 33 εκατ. ευρώ κατά την άποψή μας δεν αποτυπώνει ούτε την αξία των ακινήτων της.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Η διόρθωση έφερε τη μετοχή ξανά κάτω από το 1 ευρώ και τώρα βρίσκεται στα 0,9620 ευρώ με άνοδο 2,45%. Η αποτίμηση είναι στα 73 εκατ. ευρώ και η διοίκηση έκανε πρόσφατα θετικές εκτιμήσεις.

INTERTECH: Με κεφαλαιοποίηση 6,1 εκατ. ευρώ και άμεση επιστροφή πάνω από τα 0,70 ευρώ δείχνει πως έχει διαθέσεις για υψηλότερα. Θα βάζαμε στόχο το 1 ευρώ για τους μακροπρόθεσμους και όσους έχουν τοποθετηθεί έγκαιρα και λίγο μετά την αποκοπή του δικαιώματος. Η αύξηση πέτυχε και ο βασικός μέτοχος πλέον είναι άλλος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης