Διεθνή

Γαλλία: Σε νέα χαμηλά 10 ετών υποχώρησε η ανεργία το β΄ τρίμηνο 2019, στο 8,5% - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Γαλλία: Σε νέα χαμηλά 10 ετών υποχώρησε η ανεργία το β΄ τρίμηνο 2019, στο 8,5% - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία θα παραμείνει αμετάβλητο σε τριμηνιαία βάση
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/8) στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά δέκα ετών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας της χώρας υποχώρησε στο 8,5% έναντι 8,7% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή σε τριμηνιαία βάση.
Σημειώνεται ότι η ανεργία βρίσκεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα από το τέταρτο τρίμηνο του 2008, καταγράφοντας σημαντική πτώση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Insee, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Ιούλιο του 2019 παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στο 1,1% επιβεβαιώνοντας τις προκατακρτικές εκτιμήσεις.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,2% έναντι πτώσης -0,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο -0,2%.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε οριακή επιβράδυνση στο 1,3% έναντι 1,4% τον Ιούνιο του 2019, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης