Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, στο +0,41% και τα 1.520,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, στο +0,41% και τα 1.520,25 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (14/8) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν την Ευρωζώνη και την Κίνα εντείνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει άνδοο της τάξεως του +0,41% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.520,25 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε σημαντική πτώση, μετά την είδηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καθυστερήσουν την επιβολή δασμών 10% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανάπτυξη για την οικονομία της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε στο 0,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2019, έναντι 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισαμτικής ένωσης υποχώρησε κατά -1,6% τον Ιούνιο του 2019, έναντι ανόδου +0,8% τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά τη Γερμανία, το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η πτώση στις εξαγωγές της χώρας και η μείωση στη δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου είχαν σημαντική συμβολή στη συρρίκωνση του ΑΕΠ, αντισταθμίζοντας την άνοδο που σημειώθηκε στις καταναλωτικές και τις κυβερνητικές δαπάνες.
Παράλληλα, επιβράδυνση σημειώθηκε στη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας για τον Ιούλιο του 2019, και συγκεκριμένα στο +4,8% έναντι ανόδου +6,3% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής θα περιοριστεί στο +6%.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της ActivTrades, Carlo Alberto De Casa, η ζώνη των 1.530 δολ. ανά ουγγιά θα αποτελέσει το πρώτο επίπεδο αντίστασης για το πολύτιμο μέταλλο σε περίπτωση νέας ανόδου, προσθέτοντας ότι «η κύρια τάση παρμένει θετική, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στον χρυσό μετά από τις νέες κινήσεις πολλών κεντρικών τραπεζών».
Οι επενδυτές αναμένουν το ετήσιο συνέδριο της Federal Reserve μέσα στις επόμενες ημέρες, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές η πιθανότητα μίας μείωσης επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσεις στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της τράπεζας τον Σεπτέμβριο ανέρχεται στο 86%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης