Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα κατηγορεί Pelosi και McConnell για το χάος στο Χονγκ Κονγκ

Η Κίνα κατηγορεί Pelosi και McConnell για το χάος στο Χονγκ Κονγκ
Το Πεκίνο θεωρεί ότι οι δύο Αμερικανοί πολιτικοί υποκινούν τις ταραχές με δηλώσεις τους
Εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε την Nancy Pelosi και τον Mitch McConnell ότι με τις δηλώσεις τους υποκινούν τις κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ.
Η Nancy Pelosi, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Γερουσίας Mitch McConnell, έχουν επανειλημμένως αντιταχθεί σε οποιαδήποτε βίαιη καταστολή των διαμαρτυριών στο Χονγκ Κονγκ.
Το Πεκίνο πάντως ισχυρίζεται ότι υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις για την ανάμειξη των ΗΠΑ στις διαμαρτυρίες που μαστίζουν τον κινεζικό εμπορικό κόμβο εδώ και μήνες.
Εκπρόσωπος του κινεζικού Υπ. Εξ. εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στόχος της Ουάσινγκτον είναι να προκαλέσει πρόβλημα στην Κίνα.
Ο πρόεδρος Donald Trump απέκρουσε τις κατηγορίες με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα μην βλέποντας κάποιον λόγο για τον οποίο οι ΗΠΑ να θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την Κίνα.

Τι είπαν οι Pelosi και McConnell

Η Pelosi έχει αναναρτήσει αρκετές δηλώσεις για το Χονγκ Κονγκ.
Σε ένα μήνυμα στις 6/8, έγραψε ότι «ο λαός του Χονγκ Κονγκ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο: τα όνειρα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας δεν μπορούν ποτέ να σβήνουν από την αδικία και τον εκφοβισμό».
Ο McConnell, εν τω μεταξύ, δήλωσε στο Twitter ότι «ο λαός του Χονγκ Κονγκ αντιτίθεται γενναία στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να καταπατήσει την αυτονομία και την ελευθερία τους».
Σε μια αντίστοιχη δήλωση, ο ηγέτης της Γερουσίας δήλωσε ότι το Πεκίνο πρέπει να επιδιώξει να παραδειγματιστεί από το Χονγκ Κονγκ και τις ελευθερίες του - όχι «να το επαναπροσδιορίσει σύμφωνα με την εικόνα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης