Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από τον ΠΟΕ, θα κλονιστεί ο οργανισμός

tags :
Ρωσία: Αν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από τον ΠΟΕ, θα κλονιστεί ο οργανισμός
Θα τεθεί σε σοβαρή αμφισβήτηση η ύπαρξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν οι Αμερικανοί και άλλοι αποχωρήσουν  
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η ύπαρξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ, WTO) θα τεθεί σε σοβαρή αμφισβήτηση, αν μείζονες οικονομίες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, αποχωρήσουν απ' αυτόν, ένα ενδεχόμενο στο οποίο είχε αναφερθεί χθες Τρίτη 13/8 ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έκανε το σχόλιο αυτό απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία ο Trump απείλησε (χθες), να αποχωρήσει από τον ΠΟΕ λόγω της άδικης, όπως υποστήριξε, αντιμετώπισης των Ηνωμένων Πολιτειών από τον οργανισμό.
«Είναι προφανές πως η ύπαρξη θεμελιωδών διεθνών οικονομικών οργανισμών (όπως ο WTO) θα τεθεί υπό σοβαρή αμφισβήτηση μετά την έξοδο των μεγαλύτερων οικονομιών στη γη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (World Trade Orginization), η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Γενεύη, ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 1995 και βασίζεται στη Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου (GATT), η οποία συνήφθη το 1947. Μέλη του είναι περισσότερες από 160 χώρες. Η Ρωσία εντάχθηκε στον οργανισμό το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης