Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: H αντιστροφή της καμπύλης ομολόγων δείχνει ότι οι μετοχές έχουν «δανεικό χρόνο»

tags :
BofA: H αντιστροφή της καμπύλης ομολόγων δείχνει ότι οι μετοχές έχουν «δανεικό χρόνο»
Μεγάλη ανησυχία λόγω της ανιστροφής της καμπύλης



«Η αγορά μετοχών λειτουργεί με δανεικό χρόνο μετά την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων», έγραψαν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Merill Lynch.
Η Merrill Lynch κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μετά την αντιστροφή των αποδόσεων των αμερικανικών και βρετανικών κρατικών ομολόγων.
Πρόκειται για μια καθαρά δυσοίωνη εξέλιξη καθώς φαίνεται ότι οι επενδυτές προτιμούν την ασφάλεια από το κέρδος.
Μια καμπύλη ανεστραμμένης απόδοσης χρησιμεύει συχνά ως οιωνός ύφεσης, διότι υποδεικνύει πότε η νομισματική πολιτική και οι χρηματοοικονομικές συνθήκες είναι υπερβολικά περιορισμένες για την ευρύτερη οικονομία.
Οι ανησυχίες των επενδυτών εντείνονται σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Άλλα μέτρα καμπύλης αποδόσεων έχουν ήδη αντιστραφεί φέτος. 
H Fed παρακολουθούσε το spread μεταξύ του 3μηνου εντόκου γραμματίου και του 10ετούς που έχει αντιστραφεί, αλλά οι αγορές παραδοσιακά παρακολουθούν την απόδοση του 10ετούς και του 2ετούς ομολόγου.
Φαίνεται πως η απαισιοδοξία κυριαρχεί μεταξύ των επενδυτών και η μείωση των επιτοκίων από την Fed τον Ιούλιο 2019 θα μπορούσε να προμηνύει την έναρξη ενός κύκλου πλήρους νομισματικής χαλάρωσης.
Τα futures μετοχών υποδεικνύουν μια χαμηλότερη εκκίνηση για την Wall Street μετά από μια μίνι ανάκαμψη την Τρίτη που άφησε τον S&P 500 στο -1,53% περίπου 3,4% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης