Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Ο Trudeau δεσμεύεται να καταστεί αυστηρότερος ο έλεγχος των πυροβόλων όπλων

tags :
Καναδάς: Ο Trudeau δεσμεύεται να καταστεί αυστηρότερος ο έλεγχος των πυροβόλων όπλων
Ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα προτείνει νέα μέτρα ελέγχου των πυροβόλων όπλων
Ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα προτείνει νέα μέτρα ελέγχου των πυροβόλων όπλων, αν επανεκλεγεί τον Οκτώβριο, με αφορμή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Τορόντο, το οποίο αντιμετώπισε αυτό το καλοκαίρι ένα νέο κύμα επιθέσεων με όπλα.
Ο Justin Trudeau δεν δεσμεύτηκε ωστόσο για μια ξεκάθαρη απαγόρευση των πιστολιών, όπως ζητεί κυρίως ο συντηρητικός δήμαρχος του Τορόντο J. Torry, τον οποίο συνάντησε χθες.
«Οι πρόσφατες επιθέσεις με όπλα υπογραμμίζουν την ανάγκη για μια σώφρονα πολιτική για τα πυροβόλα όπλα», δήλωσε ο Justin Trudeau σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον δήμαρχο του Τορόντο.
«Οφείλουμε να δράσουμε.
Ωστόσο ο Torry και εγώ συμφωνήσαμε ότι μια απλή κατασταλτική πολιτική δεν δίνει λύση», σημείωσε.
Στο Τορόντο, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, σημειώθηκαν περίπου 270 επιθέσεις με πυροβόλα όπλα από την αρχή της χρονιάς, έναντι περίπου 248 την ίδια περίοδο το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.
Από αυτές που σημειώθηκαν φέτος έχασαν τη ζωή τους λιγότεροι άνθρωποι από αυτούς που σκοτώθηκαν πέρυσι (20 έναντι 30), αλλά τραυματίστηκαν περισσότεροι (132 φέτος έναντι 109 πέρυσι).
Την ίδια ώρα στην μητρόπολη του νότιου Καναδά, το Οντάριο, 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε 14 διαφορετικές επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
Ο αρχηγός της αστυνομίας αποδίδει το μεγαλύτερο μέρος της βίας αυτής στις συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών του δρόμου.
Μολονότι η βία από τα πυροβόλα όπλα στον Καναδά δεν είναι τόσο εκτεταμένη όσο στις γειτονικές ΗΠΑ, το ζήτημα αυτό αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της επόμενης προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο στη χώρα.
Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του φιλελεύθερου κόμματος του Justin Trudeau και των συντηρητικών, των οποίων ηγείται ο Α. Siar.
Ο Justin Trudeau υπενθύμισε ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη λάβει πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας με πυροβόλα όπλα, κυρίως έχει ενισχύσει την έρευνα που γίνεται κατά την αγορά ενός όπλου και έχει αυξήσει τους περιορισμούς στην οπλοκατοχή.
«Το ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα", πρόσθεσε ωστόσο, δεσμευόμενος να αποκαλύψει σύντομα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για το ζήτημα αυτό.
«Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για τη συνέχεια του ελέγχου των όπλων και να επενδύσουμε στο να κάνουμε πιο ασφαλείς τις γειτονιές μας, και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», αν οι Φιλελεύθεροι επανεκλεγούν στις βουλευτικές στα τέλη του Οκτωβρίου, διαβεβαίωσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης