Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 3,3% για το πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στα 55,23 δολ. ανά βαρέλι

Απώλειες 3,3% για το πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στα 55,23 δολ. ανά βαρέλι
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση 3,3% ή 1,87 δολ. στα 55,23 δολ. ανά βαρέλι
Με ισχυρές απώλειες έκλεισε σήμερα (14/8/2019) το πετρέλαιο, υποχωρώντας για πρώτη φορά σε πέντε συνεδριάσεις, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν μια αιφνιδιαστική αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ, αλλά και εν μέσω των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) έδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν αιφνιδιαστική αύξηση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Αυγούστου 2019, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μείωση των αποθεμάτων κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 3,7 εκατ. βαρέλια.
Οι τιμές του πετρελαίου διεύρυναν τις απώλειές τους μετά τα στοιχεία, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση 3,3% ή 1,87 δολ. στα 55,23 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά 3,3% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,2 δολ. ανά βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, η ανησυχία για πιθανή ύφεση στη Γερμανία, η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και η αντιστροφή της καμπύλης των ομολόγων στις ΗΠΑ, επισκίασαν τις θετικές εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας και τρόμαξαν τους επενδυτές.
Η συρρίκνωση που κατέγραψε η οικονομία της Γερμανίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ενδέχεται να εισέλθει σε ύφεση.
Επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη και στην Ευρωζώνη, ενώ απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία και για τη βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης.
Στο επίκεντρο παραμένουν και οι εξελίξεις στην Ιταλία, μετά το «φρένο» που έβαλε η Γερουσία της χώρας στο αίτημα του Matteo Salvini για άμεση διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού και προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν, εν τω μεταξύ, στραμμένα στα αμερικανικά ομόλογα, όπου, για πρώτη φορά από το 2007, αντιστράφηκε η καμπύλη απόδοσης, με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου να είναι χαμηλότερη από εκείνη του 2ετούς, ένα σπάνιο φαινόμενο που συνιστά οιωνό επικείμενης ύφεσης.
Νωρίτερα, στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία είχαν εντείνει τις ανησυχίες για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Συγκεκριμένα, η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας επιβραδύνθηκε στο 4,8% τον Ιούλιο -ο πιο αδύναμος ρυθμός αύξησης των τελευταίων 17 ετών.
Τα αδύναμα στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία αντιστάθμισαν τις θετικές εξελίξεις που σημειώθηκαν χθες στο «μέτωπο» του εμπορίου.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες πως αποφάσισαν να αφαιρεθεί μια σειρά κινεζικών προϊόντων από τη λίστα με τους επιπρόσθετους δασμούς 10%, ενώ ανακοινώθηκε ότι για μια σειρά προϊόντων η επιβολή του δασμού μεταφέρεται για τις 15 Δεκεμβρίου.
Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό από το Πεκίνο, οι δυο πλευρές αναμένεται να έχουν νέες συνομιλίες σε δύο εβδομάδες.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης