Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία - Νότια Κορέα: Διμερείς συνομιλίες εν μέσω της συνεχιζόμενης και διευρυνόμενης διπλωματικής και οικονομικής διένεξης

tags :
Ιαπωνία -  Νότια Κορέα: Διμερείς συνομιλίες εν μέσω της συνεχιζόμενης και διευρυνόμενης διπλωματικής και οικονομικής διένεξης
Ιαπωνία-Νότια Κορέα: Διμερείς συνομιλίες σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας για να συζητήσουν σχετικά με το ζήτημα των Νοτιοκορεατών που εξαναγκάζονταν να εργάζονται κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής κατοχής, εν μέσω της συνεχιζόμενης και διευρυνόμενης διπλωματικής και οικονομικής διένεξης μεταξύ των δύο μεγάλων οικονομικών δυνάμεων της Ασίας.
Οι Takeo Akiba και Tso Se Yiun σχεδιάζεται να συναντηθούν στο Γκουάμ μέσα στο διήμερο 16η-17η Αυγούστου, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε.
Δικαστήριο της Νότιας Κορέας έδωσε εντολή σε ιαπωνικές εταιρείες να αποζημιώσουν ανθρώπους που είχαν εξαναγκαστεί να εργάζονται για λογαριασμό τους την περίοδο της κατοχής από τα αυτοκρατορικά στρατεύματα, ως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Ιαπωνία αντιτείνει ότι όλες οι διεκδικήσεις για την καταβολή αποζημιώσεων έχουν ρυθμιστεί ήδη με προηγούμενες διμερείς συμφωνίες.
Οι διμερείς σχέσεις έχουν εισέλθει σε τροχιά σοβαρής επιδείνωσης εξαιτίας του ζητήματος, με το Τόκιο να επιβάλλει περιορισμούς στις εξαγωγές πρώτων υλών και ενδιάμεσων αγαθών στη Σεούλ και να αφαιρεί τη Νότια Κορέα από τον κατάλογο των χωρών στις οποίες επιφυλάσσει προτιμησιακή μεταχείριση όσον αφορά τους μη δασμολογικούς φραγμούς στο εμπόριο.
Η Σεούλ ανταπέδωσε αφαιρώντας την Ιαπωνία από τον παρόμοιο κατάλογο που καταρτίζει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης