Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω απώλειες στο πετρέλαιο μετά τη νέα άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,35% και τα 59,27 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Περαιτέρω απώλειες στο πετρέλαιο μετά τη νέα άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,35% και τα 59,27 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55,15 δολ. ανά βαρέλι
Περαιτέρω απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (15/8) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,35% στα 59,27 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -0,14% στα 55,15 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, στα 440,5 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα αποθέματα θα υποχωρήσουν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.
Μετά τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου, τα αποθέματα αμερικανικού αργού βρίσκονται πλέον πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών για την περίοδο.
Παράλληλα, η επιβράδυνση που σημειώθηκε στη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα προκάλεσε ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.
Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η αντιστροφή στην καμπύλη απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων για πρώτη φορά μετά το 2007 άσκησε σημαντικές πιέσεις στις αγορές παγκοσμίως, καθώς ορισμένοι οικονομολόγοι θεωρούν ότι η σχετική εξέλιξη αποτελεί μία πρόωρη ένδειξη ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης