Διεθνή

Ν. Κορέα: Ευελπιστούμε ότι η Ιαπωνία θα συμβάλλει στη σταθερότητα της Ανατολικής Ασίας - Παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο

Ν. Κορέα: Ευελπιστούμε ότι η Ιαπωνία θα συμβάλλει στη σταθερότητα της Ανατολικής Ασίας - Παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο
Η πλευρά της Νότιας Κορέας εξέφρασε την ελπίδα της ότι η Ιαπωνία θα διαδραματίσει «πρωταγωνιστικό ρόλο» στη διευκόλυνση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Ασία
Στο γεγονός ότι η Νότια Κορέα παραμένει ανοιχτή στον «διάλογο και τη συνεργασία» με την Ιαπωνία αναφέρθηκε σήμερα (15/8) ο πρόεδρος της χώρας, Moon Jae-in, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Ειδικότερα, ο κ. Moon δήλωσε ότι «ευελπιστούμε πως η Ιαπωνία θα διαδραματίσει μαζί μας έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διευκόλυνση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Ασία ενώ ατενίζει ένα παρελθόν που έφερε ατυχία στις γειτονικές της χώρες».
«Καλύτερα αργά παρά ποτέ», επεσήμανε ο κ. Moon, διευκρινίζοντας πως «εάν η Ιαπωνία επιλέξει το μονοπάτι του διαλόγου και της συνεργασίας, θα συμπορευθούμε ευχαρίστως μαζί της».
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας δεσμεύθηκε να εργαστεί υπέρ ενός δίκαιου εμπορίου στην περιοχή, μετά την επιβολή εμπορικών περιορισμών και από τις δύο χώρες, ενώ παράλληλα η Σεούλ επανεξατάζει τη συμφωνία που έχει συνάψει με το Τόικιο αναφορικά με την ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών.
Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, καθώς και τους Χειμερινού Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2022, αναφερόμενος στη «φιλία» και τη «συνεργασία» στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας, χαρακτηρίζοντας τα σχετικά γεγονότα ως μία «πηγή ελπίδας».
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, δήλωσε ότι η χώρα του έχει «χαράξει τα μαθήματα της ιστορίας βαθιά στις καρδίες μας», ενώ δεσμεύθηκε να μην επαναληφθεί ποτέ η καταστροφή του πολέμου.
«Για να δημιουργήσουμε μία νέα ειρηνική εποχή γεμάτη ελπίδες, δεν θα χάσουμε καμία προσπάθεια να εργαστούμε από κοινού με τη διεθνή κοινότητα», τόνισε ο κ. Abe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης