Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει κοντά σε υψηλά 6 ετών ο χρυσός εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, στα 1.525,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει κοντά σε υψηλά 6 ετών ο χρυσός εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, στα 1.525,65 δολ. ανά ουγγιά
Οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας στρέφουν τους επενδυτές στο «καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (15/8) ο χρυσός, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έχει στρέψει τους επενδυτές προς το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,14% στις 1.525,65 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κοντά στα 1.546,10 δολ. ανά ουγγιά στα οποία βρέθηκε κατά τις προηγούμενες ημέρες και τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.
Η αντιστροφή της καμπύλης στα αμερικανικά ομόλογα για πρώτη φορά από το 2007 προκάλεσε ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών ότι η σχετική εξέλιξη αποτελεί ένδειξη επικέιμενης ύφεσης, ενώ τα ασθενέσθερα οικονομικά στοιχεία που αφορούν την Κίνα και τη Γερμανία έχουν ενισχύσει τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
«Τις τελευταίες τρεις φορές που υπήρξε αντιστροφή στην καμπύλη απόδοσης ομολόγων, ακολούθησαν υφέσεις στις ΗΠΑ», τόνισε ο αναλυτής αγορών του Investing.com, Jesse Cohen.
Όσον αφορά την εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, ο οικονομολόγος της National Australia Bank, John Sharma, διευκρίνησε ότι παρά την αναβολή στην επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, «η εμπορική διαμάχη δεν έχει ακόμα επιλυθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης