Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα προβλήματα για την Boeing: Καθυστερεί την παράδοση της νέας έκδοσης των 777Χ

tags :
Νέα προβλήματα για την  Boeing: Καθυστερεί την παράδοση της νέας έκδοσης των 777Χ
Η εταιρεία αντιμετωπίζει ακόμα τις συνέιπειες της κρίσης των 737 MAX
Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Boeing καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα καθυστερήσει την παράδοση της νέας έκδοσης των 777Μ καθώς ακόμα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κρίση των 737 MAX.
Η νέα καθυστέρηση οφείλεται σε προβλήματα στον κινητήρα και μετέφερε την έναρξη των πτήσεων του 777-9 για το 2020.
Παράλληλα η πιο αργή πώληση των 777-8 θα εμποδίσει την Boeing να παρέχει το αεροπλάνο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Qantas Airways για απευθείας πτήσεις μεταξύ Σίδνεϊ και Λονδίνου διάρκειας 21 ωρών.
Η ανταγωνίστρια Airbus, έχει ήδη υποβάλει προσφορά στην Qantas για την πτήση Σίδνεϊ-Λονδίνο. Εκπρόσωπος της Airbus δήλωσε πως οι συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών παραμένουν άκρως εμπιστευτικές.
Οι Emirates και η Qatar Airways, εκ των βασικών πελατών της Boeing, δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με τις καθυστερήσεις 777-8.
Τα προβλήματα για την εταιρεία δεν δείχνουν να σταματούν.
Η Boeing παρέδωσε 38% λιγότερα αεροπλάνα από τις αρχές του 2019 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2018, ενώ ανέφερε καθαρές απώλειες 2,94 δισ. δολάρια για το β’ τρίημνο του 2019.
Φαίνεται πως η εταιρεία ακόμη αντιμετωπίζει τις συνέπειες των δύο δυστυχημάτων με τα αεροσκάφη 737 MAX -της Lion Air τον Οκτώβριο 2018 και της Ethiopian Airlines τον Μάρτιο 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης