Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visual Capitalist: Οι 100 ιστοσελίδες με την υψηλότερη επισκεψιμότητα το 2019 - Google και YouTube στην κορυφή της λίστας

tags :
Visual Capitalist: Οι 100 ιστοσελίδες με την υψηλότερη επισκεψιμότητα το 2019 - Google και YouTube στην κορυφή της λίστας
Προκειμένου να βρεθεί μία ιστοσελίδα στη σχετική λίστα, χρειάζεται περίπου 350 εκατ. επισκέψεις ανά μήνα
Τη λίστα με τις 100 ιστοσελίδες οι οποίες έχουν την υψηλότερη επισκεψιμότητα μέχρι στιγμής το 2019 δημοσίευσε η Visual Capitalist, εκτιμώντας ότι ο αριθμός επισκεπτών θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Visual Capitalist, προκειμένου να βρεθεί στη σχετική λίστα μία ιστοσελίδα θα πρέπει να έχει περίπου 350 εκατ. επισκέψεις ανά μήνα, ενώ για να βρεθεί στην πρώτη εικοσάδα χρειάζεται πάνω από 1,5 δισ. επισκέψεις.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι δύο μεγαλύτερες ιστοσελίδες του αμερικανικού «κολοσσού» Alphabet, Google και YouTube, με 60,49 δισ. επισκέψεις και 24,31 δισ. επισκέψεις αντίστοιχα κάθε μήνα, ενώ τρίτο στο λίστα βρίσκεται το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, με 19,98 δισ. μηνιαίες επισκέψεις.
Το έταιρο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του ομίλου Facebook, το Instagram, βρίσκεται στην ένατη θέση, με 3,21 δισ. επισκέψεις ανά μήνα, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, το Baidu της Κίνας, βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με 9,77 δισ. μηνιαίες επισκέψεις.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η ηλεκτροκινή εγκυκλοπέδια Wikipedia, η οποία δέχεται 4,69 δισ. επισκέψεις κατά μέσο όρο κάθυε μήνα, ενώ ακολουθεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με 3,74 δισ. επισκέψεις μηνιαίως.
Παράλληλα, στην έβδομη θέση βρίσκεται η μηχανή αναζήτησης Yahoo, με 3,74 δισ. μηνιαίες επισκέψεις, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην όγδοη και τη δέκατη θέση βρίσκονται οι ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου Pornhub και Xvideos, με 3,36 δισ. και 3,19 δισ. μηνιαίες επισκέψεις.
Η ιστοσελίδα της Google αποτελεί την κορυφαία ιστοσελίδα σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ εάν συμπεριληφθεί και το YouTube, οι δύο σελίδες της Alphabet συγκεντρώνουν σχεδόν 85 δισ. επισκέψεις κάθε μήνα.
Οι κυριότερες χώρες στις οποίες το Google δε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι η Κίνα και η Ρωσία, όπου οι ιστοσελίδες Baidu και Yandex διατηρούν αντίστοιχα τη «μερίδα του λέοντος» στις εγχώριες αγορές τους.
Η προβολή βίντεο εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική τάση, καθώς η αυξημένη χρήση κινητών τηλεφώνων διευκολύνει την παρακολούθηση και ανάρτηση βίντεο σε ιστοσελίδες όπως είναι το YouTube και το Instagram.
Η ζωντανή μετάδοση μέσω της πλατφόρμας Twitch, η οποία αφορά κυρίως τα διαδικτυακά παιχνίδια, βρίσκεται στην 30η θέση της λίστας, με τις ημερήσιες προβολές μέσω της πλατφόρμας να ξεπερνούν αρκετά από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Συνολικά 60 από τις 100 ιστοσελίδες είναι αμερικανικές, γεγονός που τοποθετεί τις ΗΠΑ στην κορυφή της σχετικής λίστας ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κίνα με 15 ιστοσελίδες.
Ιαπωνία, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο συμπληρώνουν τη σχετική πεντάδα, με 6, 5 και 4 ιστοσελίδες αντίστοιχα, ενώ Καναδάς, Βραζιλία και Ινδία έχουν από 3 ιστοσελίδες στη λίστα.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης