Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donohoe (ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας): Η πιθανότητα ενός άτακτου Brexit έχει αυξηθεί - Είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε

Donohoe (ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας): Η πιθανότητα ενός άτακτου Brexit έχει αυξηθεί - Είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας τονίζει ότι η οικονομία της χώρας είναι ικανή να ανταπεξέλθιε απέναντι σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Στο γεγονός ότι το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί, αναφέρθηκε σήμερα (15/8) ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Paschal Donohoe, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η χώρα του είναι σε θέσει να ανταπεξέλθει απέναντι σε ένα τέτοιο σενάριο.
Ειδικότερα, ο κ. Donohoe ανέφερε ότι «η πιθανότητα του να λάβει χώρα ένα Brexit χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί ξεκάθαρα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η οικονομία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλαδνίας τόνισε πως «εάν μπορούσε να βρεθεί μία εναλλακτική λύση για το backstop τα τελευταία δύο χρόνια, θα είχε βρεθεί ήδη».
Σημειώνεται ότι ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar, έχει καταστήσει σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διατεθειμένη να επαναδιαπραγματευτεί το ιρλανδικό backstop σε μελλοντικές συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson.
Από την πλευρά του, ο κ. Johnson τόνισε ότι η Βρετανία επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συμφωνία, τονίζοντας ωστόσο ότι η ΕΕ θα χρειαστεί να πραγματοποιεί συμβιβασμούς εάν θέλει να απφευχθεί ένα άτακτο Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης