Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι εχθροί μας θα αποχωρήσουν ταπεινωμένοι από τον Περσικό Κόλπο - Η λεηλασία του πλούτου στην περιοχή τελείωσε

tags :
Ιράν: Οι εχθροί μας θα αποχωρήσουν ταπεινωμένοι από τον Περσικό Κόλπο - Η λεηλασία του πλούτου στην περιοχή τελείωσε
Η πλευρά της Τεχεράνης κάλεσε τις ΗΠΑ και του συμμάχους τους να αποχωρήσουν από την περιοχή «το συντομότερο δυνατόν»
Σαφές μήνυμα έστειλε το Ιράν προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, μέσω του επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, ναύαρχου Hossein Khanzadi, προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον για μία «ταπεινωτική έξοδο» από τον Περσικό Κόπλο εάν δεν αποχωρήσει άμεσα από την περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το δίκτυο Press TV, ο κ. Khanzadi δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανίας και το Σιωνιστικό καθεστώς πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα ναυτικό μέτωπο ισλαμικής αντίσασης είναι σε στάδιο κατασκευής».
Παράλληλα, ο Ιρανός επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού πρόσθεσε ότι «οι εχθροί στην περιοχή πρέπει να γνωρίζουν ότι η εποχή της λεηλασίας του πλούτυ της περιοχής έχει τελειώσει».
«Οι λεηλάτες πρέπει λοιπόν να εγκαταλείψουν την περιοχή το συντομότερο δυνατόν, αλλίως τους περιμένει μία ταπεινωτική αποχώρηση», υπογράμμισε ο κ. Khanzadi.
Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται στον απόηχο της απόφασης των ΗΠΑ να δημιουργήσει έναν κοινό συνασπισμό ο οποίος θα έχει αυξημένη παρουσία στον Περσικό Κόλπο, με το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ να αποδέχονται τη σχετική πρόταση της Ουάσιγκτον ώστε να συμμετάσχουν στον συνασπισμό.
Αντίθετα, Γερμανία και Ιαπωνία δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις του αμερικανικού συνασπισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης