Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελεύθερη πτώση για την μετοχή της GE μετά τις καταγγελίες ότι κρύβει ζημίες 38 δισ. δολαρίων

tags :
Ελεύθερη πτώση για την μετοχή της GE μετά τις καταγγελίες ότι κρύβει ζημίες 38 δισ. δολαρίων
Για απάτη μεγαλύτερη της Enron κάνει λόγο ο Harry Markopoulos
(Upd) Δραματικές απώλειες κατέγραψε η μετοχή της General Electric μετά τις αποκαλύψεις του Harry Markopoulos –ο οποίος είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο της Enron- την οποία κατηγόρησε για απάτη.
Η μετοχή της GE σημείωσε πτώση -11,3%, στα 8,1 δολάρια.
Ο Markopoulos, σε έκθεσή του, θεωρεί ότι η εταιρεία κρύβει πιθανές ζημίες ύψους 38 δισ. δολάρια και ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση της General Electric είναι πολύ χειρότερη από ό,τι φαίνεται στην τελευταία της έκθεση.
«Ο πραγματικός δείκτης χρέους προς ιδία κεφάλαια της GE είναι 17:1 και όχι 3:1, γεγονός που θα υπονομεύσει την πιστοληπτική της ικανότητα», τόνισε ο Markopoulos.
Ο Markopoulos ανέφερε ότι η απάτη που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της GE είναι «μεγαλύτερη από την Enron και την Worldcom σε συνδυασμό».

Αλλά τι βλέπει ο Markopoulos που δεν το βλέπει η Wall Street;

«Οι αριθμοί λείπουν, αναφέροντας τα έσοδα από την κορυφή της γραμμής, τα κέρδη της κατώτατης γραμμής, και τίποτε μεταξύ αυτών, τα έξοδα, την έρευνα και ανάπτυξη, τις πωλήσεις, τα γενικά διοικητικά έξοδα - συμπεριλαμβανομένων των ταμειακών ροών, δεν παρέχουν κεφάλαιο κίνησης. μόνο εταιρεία της βιομηχανίας της που δεν παρέχει κεφάλαια κίνησης, στην πραγματικότητα, το κεφάλαιο κίνησης της GE είναι μείον 23 δισεκατομμύρια δολάρια, εάν ψάχνετε για την τρέχουσα αναλογία στην ετήσια αναλογία τους δεν φαίνεται - ονομάστε άλλη εταιρεία που κάνει ότι ... είναι λογιστική 101», είπε.
Πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα;
Αρκετά σοβαρά για να την ωθήσουν σε πτώχευση;
Ναι, λέει ο Markopoulos.
«Έλαβαν αποθεματικό χτύπημα ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο του 2018 για μακροχρόνια περίθαλψη που έχουν άλλα 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες ταμειακές ανάγκες για αποθεματικά, έχουν επίσης αποθέματα μη μετρητών ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρέπει να πάρουν τα βιβλία GAAP που πρόκειται να γίνουν μια ζημιά και να καταστρέψει τους δείκτες συμμετοχής τους και πρέπει να γίνει πριν από το α 'τρίμηνο του 2021 όταν γίνονται νέοι λογιστικοί κανόνες.
Εξήγησε επίσης πώς πραγματοποίησε τις υποχρεωτικές καταθέσεις για 8 αντασφαλιστικούς αντισυμβαλλομένους της GE για μακροχρόνια περίθαλψη και ανέβασε τις κανονιστικές καταχωρίσεις για τα έτη 2013-2018».
Η GE χάνει 5,27 δολάρια για κάθε δολάριο πριμ που εισπράττει.
Στο τέλος της συνέντευξης ο Markopolos ανέφερε μια περίεργη εξήγηση για την απόφασή του να προχωρήσει στις αποκαλύψεις για την General Electric.
Είναι πρόσφατη κίνηση της έδρας του κοντά στη Βοστόνη από το Fairfield.
«Όταν μετακομίζετε στην πατρίδα μου και είστε απάτη, θα σας κυνηγήσω».
Σε απάντηση στην έκθεση, η εταιρεία υπεραμύνθηκε των οικονομικών της καταστάσεων τονίζοντας πως λειτουργεί στο «υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας» στις οικονομικές της εκθέσεις.
Η GE κατηγόρησε τον Markopolos ισχυριζόμενη πως είναι γνωστό ότι ο ίδιος εργάζεται για ανώνυμα hedge funds που συνήθως επωφελούνται από την ανοικτή πώληση μετοχών μιας εταιρείας.


Πρώτη ενημέρωση 2019-08-15 17:09:09
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης