Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι ΗΠΑ αγοράζουν 2 συστοιχίες του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος» από το Ισραήλ

tags :
Οι ΗΠΑ αγοράζουν 2 συστοιχίες του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος» από το Ισραήλ
«Σιδηρούς θόλος» για τον αμερικανικό στρατό -  Επισημοποιήθηκε η προμήθειά του από το Ισραήλ
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε την οριστικοποίηση της συμφωνίας αγοράς δυο συστοιχιών του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος», που κατασκευάζεται στο Ισραήλ με τη βοήθεια των ΗΠΑ κι επιτρέπει την αναχαίτιση πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς.
Κάθε συστοιχία, που κατασκευάζει η δημόσια επιχείρηση Rafael Defense Systems (Χάιφα), εν μέρει με χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, περιλαμβάνει στην τρέχουσα εκδοχή του συστήματος ραντάρ εντοπισμού και παρακολούθησης στόχων, λογισμικό ελέγχου πυρός και τρεις εκτοξευτήρες, καθένας από τους οποίους είναι εφοδιασμένος με είκοσι πυραύλους αναχαίτισης, με δραστικό βεληνεκές 70 χιλιομέτρων.
Από τη σκοπιά των ΗΠΑ, ο «Σιδηρούς Θόλος αντιπροσωπεύει μια «ενδιάμεση» λύση για να καλύψει κάποιες υπάρχουσες ελλείψεις στις ικανότητες του Στρατού, καθώς και να πειραματιστεί με την ενσωμάτωση με άλλα συστήματα, σύμφωνα με το Defense News.
Ο Στρατός των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο του 2019, όταν η επικείμενη συμφωνία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά.
«Ενώ ο «Σιδηρούς Θόλος», βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία από το 2011 και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στον αγώνα, πρέπει να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός στρατός θα αξιολογήσει μια ποικιλία επιλογές για τη μακροπρόθεσμη λύση IFPC», σύμφωνα με την έκθεση.
 


Το Τελ Αβίβ ανέφερε πρόσφατα ότι ο «Σιδηρούς Θόλος» πέτυχε ρυθμό καταρρίψεων κατά 86%, όταν τον Μάιο περίπου 700 ρουκέτες ξεκίνησαν από τη Λωρίδα της Γάζας σε διάστημα μερικών ημερών στην πιο πρόσφατη μεγάλη εκδήλωση εχθροπραξιών.
Επίσης, τον περασμένο μήνα ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ανακοίνωσε την επιτυχημένη δοκιμή πυροδότησης της βαλλιστικής ασπίδας βλήματος Arrow-3 του Ισραήλ πάνω στην Αλάσκα, δοκιμές που προηγουμένως θεωρήθηκαν μυστικές. Συγκεκριμένα, το Arrow-3 έχει σχεδιαστεί για να βγάλει προηγμένους βαλλιστικούς πυραύλους στο Ιράν και το οπλοστάσιο της Συρίας και έχει σχεδιαστεί ως το «ανώτατο επίπεδο» του οποίου ο Σιδηροδρομικός Θόλος αποτελεί τη βασική πλατφόρμα στο συνολικό σύστημα τριών κλιμακίων.
Το Arrow-3, μόλις ενσωματωθεί πλήρως «Σιδηρούς Θόλος» και στη μεσαία σειρά «Sling του David», θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια στο ισραηλινό πολυεπίπεδο δίκτυο πυραυλικής άμυνας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης