Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκλεισμένοι οι δρόμοι γύρω από την Παναγία των Παρισίων για απολύμανση από τον μόλυβδο

Αποκλεισμένοι οι δρόμοι γύρω από την Παναγία των Παρισίων για απολύμανση από τον μόλυβδο
Ωρολογιακή υγειονομική βόμβα στο Παρίσι
Οι δρόμοι γύρω από την Παναγία των Παρισίων σφραγίστηκαν για 10 ημέρες ούτως ώστε να καθαριστεί η περιοχή από τον μόλυβδο που έχει συγκεντρωθεί, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το μνημείο τον Απρίλιο 2019.
Ο δήμος Παρισιού έλαβε αυτήν την απόφαση λόγω φόβων για την δημόσια υγεία εξαιτίας συγκέντρωσης μολύβδου.
Είναι η δεύτερη προσπάθεια να εξαλειφθεί η επικίνδυνη εξάπλωση της σκόνης η οποία πλέον μετά από τόσους μήνες έχει περάσει σε σπίτια, σε σχολεία και στο έδαφος.
Η αστυνομία έκλεισε την περιοχή γύρω από τον Καθεδρικό ναό σε οχήματα και πεζούς την Τρίτη 13/8 το πρωί, καθώς ξεκίνησε ο καθαρισμός που θα διαρκέσει 10 ημέρες.
Ο σταθμός του μετρό La Cite, ο οποίος βρίσκεται κάτω από την Notre Dame, έχει κλείσει και τα λεωφορεία εκτρέπονται.
Οι ομάδες απολύμανσης θα χρησιμοποιήσουν σωλήνες ύδατος "υψηλής πίεσης" γεμάτες με χημικό απορρυπαντικό, το οποίο στη συνέχεια θα υποχωρήσει.
Οι ειδικοί λένε ότι 400 τόνοι μολύβδου από την οροφή απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που έπληξε το ιστορικό μνημείο, απειλώντας την κατάρρευση ολόκληρου του οικοδομήματος.
Οι αρχές πάντως διαβεβαιώνουν ότι η υγεία των εργατών δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και τόνισαν ότι προχωρούν σε αυτήν την διαδικασία τώρα, πριν αρχίσει η σχολική χρονιά.
Στις 15 Απριλίου 2019 η πυρκαγιά που ξέσπασε στην οροφή της Παναγίας των Παρισίων κατέκαψε ολοσχερώς το μεσαιωνικό βέλος και προκάλεσε πολύ μεγάλες καταστροφές στον εμβληματικό ναό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης