Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ): Απαραίτητη πλέoν η επανεξέταση της δασοπυροπροστασίας

tags :
Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ): Απαραίτητη πλέoν η επανεξέταση της δασοπυροπροστασίας
Την αναγκαιότητα επανεξέτασης του μοντέλου δασοπυρόσβεσης υπογραμμίζει ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου
Την αναγκαιότητα επανεξέτασης του μοντέλου δασοπυρόσβεσης υπογραμμίζει ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, με δήλωση του από τον τόπο της φωτιάς στην κεντρική Εύβοια.
«Βρισκόμαστε ήδη στην τρίτη ημέρα εξέλιξης της πυρκαγιάς και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ θα υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος.
 Όμως και αυτή η πυρκαγιά ανέδειξε την αναγκαιότητα επανεξέτασης του μοντέλου της δασοπυρόσβεσης», ανέφερε στη δήλωσή του.
Σημείωσε ότι «όλοι όσοι συμμετέχουν σήμερα χρειάζονται» και πως «η χρήση όμως των εναέριων μέσων ως το μοναδικό εργαλείο αντιμετώπισης των πυρκαγιών είναι επικίνδυνη γιατί έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη έμφαση στην καταστολή, σε βάρος της πρόληψης και της έγκαιρης επέμβασης, που αποτελούν τους βασικότερους συντελεστές για την επιτυχή αντιμετώπισή τους».
Πρόσθεσε ότι «ένας σωστός σχεδιασμός προστασίας από τις πυρκαγιές προϋποθέτει την κατάρτιση αντιπυρικών σχεδίων σε όλη την επικράτεια, τα οποία πρέπει να στηρίζονται κυρίως στην πρόληψη και δευτερευόντως στην καταστολή», για να καταλήξει πως «το πόρισμα της Επιτροπής GOLDAMMER για τη διερεύνηση των αιτίων των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα προτείνει λύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης