Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater: Στο 40% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020

Bridgewater: Στο 40% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020
Στο 40% τοποθετεί Ray Dalio, iδρυτής του Bridewater Ray Dalio, τις πιθανότητες ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Όπως τόνισε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η αμερικανική οικονομία παίρνει μια τροπή προς το χειρότερο.
Σύμφωνα με τον ιδρυτή του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, ενδεχομένως η μείωση των επιτοκίων να αποδειχθεί αναποτελεσματική, γεγονός που θα στρέψει τις οικονομίες στην υποτίμηση των νομισμάτων τους, ώστε να ενισχύσουν την ανάπτυξη.
Οι φόβοι για ύφεση τη αμερικανικής οικονομίας ενισχύθηκαν μετά την αντιστροφή της καμπύλης των ομολόγων, γεγονός που προκάλεσε sell off στις αγορές.
H αντιστροφή της καμπύλης αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι ύφεσης και έρχεται σε μια στιγμή που βρίσκεται σε κλιμάκωση η εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα.
Την ίδια ώρα και άλλες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, όπως η γερμανική και η οικονομία της Σιγκαπούρης, βρίσκονται στο χείλος της ύφεσης.
Σύμφωνα με τον Dalio, η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση θα οδηγήσει τις κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Fed, να χαλαρώσουν περαιτέρω τη νομισματική τους πολιτική.
Ωστόσο η μείωση των επιτοκίων τόσο αργά στη διάρκεια του οικονομικού κύκλου, ενδεχομένως να μην είναι αποτελεσματική.
Σε αυτή την περίπτωση οι οικονομίες ανά τον πλανήτη θα καταφύγουν στην αποδυνάμωση των νομισμάτων τους, προκειμένου να στηρίξουν την ανάπτυξη, σύμφωνα με τον ιδρυτή του Bridgewater.
«Ως εκ τούτου, εκτιμώ ότι εισερχόμαστε σε ένα περιβάλλον όπου τα επόμενα τρία χρόνια θα βρεθούμε αντιμέτωποι με περισσότερους νομισματικούς πολέμους», τόνισε ο Dalio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης