Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σφίγγει ο κλοιός της ΔΕΗ στις ΔΕΥΑ με αρρύθμιστα χρέη – Αποστέλλει εξώδικα, προχωρά σε διακοπή ηλεκτροδότησης

tags :
Σφίγγει ο κλοιός της ΔΕΗ στις ΔΕΥΑ με αρρύθμιστα χρέη – Αποστέλλει εξώδικα, προχωρά σε διακοπή ηλεκτροδότησης
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, μαζί με εκείνες των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ, ανέρχονται σε 142 εκατ. ευρώ
Το «κυνήγι» και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) με ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες δεν έχουν φροντίσει να τις διακανονίσουν, έχει εντατικοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΔΕΗ, στο πλαίσιο αποκλιμάκωσης των χρεών προς την επιχείρηση από όλες τις κατηγορίες πελατών της.
Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η ΔΕΥΑ Γρεβενών, η οποία σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έλαβε μέσα στην εβδομάδα εξώδικο για τις 1,54 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει στη ΔΕΗ.
Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, η Δημοτική Επιχείρηση έχει διορία 30 ημερών να προχωρήσει στην εξόφληση του χρέους, όπως εξάλλου προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας.
Μετά την παρέλευση του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην απενεργοποίηση των μετρητών φορτίου που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΓ.
Επίσης, θα καταγγείλει τη σύμβαση με τη Δημοτική Επιχείρησης, προχωρώντας έτσι στην άρση της εκπροσώπησής της, ενώ θα προσφύγει νομικά για τη διεκδίκηση της οφειλής αλλά και των υπερημεριών.

Ύστατη διορία για ρύθμιση

Παραλήπτες των εξωδίκων είναι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης που δεν έχουν ακόμη προσέλθει στη ΔΕΗ για τη ρύθμιση των χρεών τους.
Μάλιστα, στο εξώδικο προς τη ΔΕΥΑΓ επισημαίνεται πως, παρά τις επανειλημμένες προφορικές και γραπτές οχλήσεις της εταιρείας, η εν λόγω Δημοτική Επιχείρηση δεν έχει προβεί σε τακτοποίηση του χρέους, αλλά ούτε και στην εμπρόθεσμη εξόφληση των μηνιαίων λογαριασμών.
Με την αποστολή των εξωδίκων, η ΔΕΗ δίνει ουσιαστικά μία ύστατη διορία στις ΔΕΥΑ για τη διευθέτηση των οφειλών τους, καθώς αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι Δημοτικές Επιχειρήσεις προχωρήσουν σε διακανονισμό, τότε η εταιρεία συνεχίζει την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή τους.
Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του απερχόμενου επικεφαλής της ΔΕΗ, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΔΕΥΑ μαζί με τους ΤΟΕΒ -ΓΟΕΒ ανέρχεται σε 142 εκατ. ευρώ.
Ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν Δημοτικές Επιχειρήσεις με αρρύθμιστα χρέη εκατομμυρίων ευρώ.
Ενδεικτικό παράδειγμα η ΔΕΥΑ Κοζάνης, η οποία χρωστά στη ΔΕΗ 7,3 εκατ. ευρώ, από τα οποία σε διακανονισμό βρίσκονται μόνο οι 500 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης