Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Alibaba και το ερώτημα των 15 δισ. δολαρίων: Πότε θα εγγραφεί στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ;

tags :
Η Alibaba και το ερώτημα των 15 δισ. δολαρίων: Πότε θα εγγραφεί στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ;
Τεχνικές και πολιτικές δυσκολίες βάζουν "φρένο" στον κινεζικό κολοσσό
Η Alibaba, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, φαίνεται να αναβάλει προς το παρόν τα σχέδιά της για εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, εξαιτίας των πολιτικών αναταραχών και διαδηλώσεων.
Η εταιρεία, η μεγαλύτερη ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, φαίνεται να αναθεωρεί το χρονοδιάγραμμά της σχετικά με την δημόσια εγγραφή της.
Το πιο πιθανό σενάριο ως τώρα ήταν να καταθέσει την προσφορά της στα τέλη Αυγούστου 2019.
Εξάλλου τα κέρδη και έσοδα της Alibaba για το β’ τρίμηνο του 2019 ήταν πολύ καλύτερα των προσδοκιών.
Στην ανακοίνωση των κερδών της εταιρείας όμως, δεν υπήρχε λέξη για την εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
Αναλυτές υποστήριξαν πως ακόμα το χρονοδιάγραμμα είναι ρευστό, κάτι το οποίο αρνήθηκαν να σχολιάσουν εκπρόσωποι της εταιρείας.
Η αρχική εκτίμηση μιλούσε για συμφωνία εγγραφής στα 20 δισ. δολάρια, το πιθανότερο όμως πλέον είναι να κλείσει μεταξύ 10-15 δισ. δολάρια.
Η εγγραφή αναμενόταν έτσι κι αλλιώς να είναι περίπλοκη υπόθεση λόγω του αυστηρού ελέγχου της διασυνοριακής διαπραγμάτευσης μετοχών της Κίνας, αλλά οι αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ την έχουν καταστήσει ακόμα πιο πολύπλοκη.
Η εγγραφή της Alibaba πρέπει επίσης να ξεπεράσει ένα άλλο τεχνικό εμπόδιο: πρέπει να αποκτήσει την έγκριση της επιτροπής της πόλης για την εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ομάδα 27 ατόμων, επαγγελματιών του κλάδου, της οποίας η συγκατάθεση απαιτείται για όλες τις πωλήσεις μετοχών για πρώτη φορά.
Η Alibaba έχει συζητήσει με την επιτροπή αλλά δεν έχει περάσει επίσημη ακρόαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης