Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Γερμανός Scholz θα διεκδικήσει την ηγεσία του SPD - Δεν παραιτείται από ΥΠΟΙΚ

tags :
Ο Γερμανός Scholz θα διεκδικήσει την ηγεσία του SPD - Δεν παραιτείται από ΥΠΟΙΚ
Το SPD, βλέποντας τα ποσοστά του να πέφτουν, αναζητεί διάδοχο της Andrea Nahles
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Olaf Scholz θα διεκδικήσει την ηγεσία του SPD, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της χώρας, σύμφωνα με το Der Spiegel.
"Είμαι πρόθυμος να τρέξω για την ηγεσία του SPD, εφόσον ο κόσμος θέλει να το κάνω", δήλωσε ο κ. Scholz.
Το SPD, το οποίο μαζί με το CDU, τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κυριάρχησε στη μεταπολεμική γερμανική πολιτική, είδε τη δημοτικότητά του να βυθίζεται στην τέταρτη θέση σε μερικές δημοσκοπήσεις.
Ορισμένα μέλη του κόμματος θέλουν να τερματίσουν τον συνασπισμό τους με τη Μέρκελ, με την οποία συμμάχησαν απρόθυμα λόγω έλλειψης εναλλακτικών λύσεων.
Το SPD τον Ιούνιο διόρισε τρεις υπεύθυνους για την ηγεσίατου κόμματος μετά την παραίτησή της προηγούμενης επικεφαλής, Andrea Nahles.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη θέση του μολονότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), σύμφωνα με τον γερμανικό δημοσιογραφικό όμιλο RND.
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι ο Σολτς δήλωσε στην προσωρινή ηγεσία του SPD ότι θέλει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.
Ο όμιλος RND ανακοίνωσε στη συνέχεια επικαλούμενος πηγές του SPD ότι ο Σολτς θέλει να παραμείνει υπουργός Οικονομικών. Επίσης σημείωσε ότι ο Σολτς θα είναι υποψήφιος μαζί με μια γυναίκα, αντιγράφοντας το πρότυπο διπλής ηγεσίας των Πρασίνων.
Σύμφωνα επίσης με τον γερμανικό δημοσιογραφικό όμιλο RND, ο Σολτς σχεδιάζει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης