Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Η πτώση στη Wall Street θα συνεχιστεί - Βραχυπρόθεσμο το ράλι

tags :
MarketWatch: Η πτώση στη Wall Street θα συνεχιστεί - Βραχυπρόθεσμο το ράλι
Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρκετοί λόγοι για τις αγορές ώστε να σημειώσουν άνοδο
Οι αγορές των ΗΠΑ δεν έχουν αγγίξει ακόμα χαμηλά διόρθωσης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα τελευταία στοιχεία τα οποία αφορούν το επενδυτικό κλίμα.
Παρά την πτώση του -6,6% που σημείωσε ο βιομηχανικός Dow Jones αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μίας απώλειες 800 μονάδων την Τετάρτη, υπάρχουν πολλές ενδείξεις οι οποίες αμφισβητούν το ράλι των αγορών για το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου.
Εάν υποθέσουμε ότι η πρόσφατη αδυναμία ανταποκρίνεται στα ιστορικά πρότυπα, απαιτείται περισσότερη αδυναμία προτού υπάρξουν αρκετοί λόγοι στις τάξεις των επενδυτών ώστε να στηρίξουν ένα ράλι.
Λαμβάνοντας υπόψην τη μέση συνιστώμενη έκθεση σε μετοχές μεταξύ δεκάδων βραχυπρόθεσμων χρονομετρητών της χρηματιστηριακής αγοράς, όπως μετράται από τον δείκτη κλίματος Hulbert Stock Newsletter, ο μέσος όρος του δείκτη διαμορφώνεται επί του παρόντος στο 7,9%.
Αν και αυτός ο μέσος όρος είναι πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με το 84,2% που σημειώθηκε στις αρχές Ιουλίου, παραμένει αξιοσημείωτα υψηλότερα σε σχέση με το -20% που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.



Η αγορά θα μπορούσε να σημειώσει ράλι πριν καταγραφούν τόσο χαμηλές τιμές, αλλά ακόμα και εάν συμβεί αυτό, το ράλι θα έχει οικοδομηθεί πάνω σε σχετικά αδύναμα θεμέλια.
Αυτό συνέβη με το ράλι των αγορών που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, όταν ο δείκτης κλίματος Hulbert Stock Newsletter βρισκόταν κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, καθώς αν και η αγορά ενισχύθηκε κατά τις επόμενες έξι εβδομάδες, τα κέρδη αντιστράφηκαν μέσα σε μόλις λίγες ημέρες στις αρχές Αυγούστου.
Ως αποτέλεσμα, η αγορά διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα ίδια επίπεδα στα οποία βρισκόταν στις αρχές Ιουνίου, γεγονός που δείχνει πως όταν οι συνθήκες κλίματος είναι δυσμενείς, «ο κίνδυνος συμβαίνει γρήγορα».
Η δεύτερη έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Investors Intelligence, έδειξε ότι το ποσοστό των συμμετεχόντων που θεωρούν την αγορά bullish, σε σύγκριση με εκείνουν που τη θεωρούν bearish ή που αναμένουν διόρθωση, διαμορφώθηκε αυτή την εβδομάδα στο 73,2%.
Το παραπάνω ποσοστό είναι ελάχιστα χαμηλότερα σε σύγκριση με το 77% το οποίο σημειώθηκε στα τέλη του Ιουλίου, όταν και η αγορά σκαρφάλωσε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, γεγονός που δεν αποτελεί λόγο ανόδου για τους επενδυτές.
Μία άλλη έρευνα κλίματος, η οποία πραγματοποιήθηκε από την American Association of Individual Investors, έδειξε ότι το ποσοστό των ατόμων που θεωρούν ότι οι αγορές είναι bullish διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο 34,1%, ποσοστό σχεδόν ίδιο με αυτό που είχε διαμορφωθεί στις αρχές Ιουνίου, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση της HSN.
Επιπλέον, παρά τις αναταραχές της τρέχουσας εβδομάδας, το 34,1% του AAII είναι υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με το 31,1% της προηγούμενης εβδομάδας, γεγονός που δεν αποτελεί τη συνθηκολόγηση που παρατηρείται σε χαμηλά διόρθωσης.
Οι ταύροι έχουν αρχίσει να υποχωρούν, αλλά ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη υποχώρηση πριν σημειωθεί μία διαπραγματεύσιμη πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης