Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BP δημοσιεύει πρότυπα συμβολαίων για την αγορά LNG

tags :
Η BP δημοσιεύει πρότυπα συμβολαίων για την αγορά LNG
Στοχεύει στην τυποποίηση των διαδικασιών της αγοράς στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG)
Η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου BP έχει δημοσιεύσει τα κύρια πρότυπα συμβάσεων πώλησης και αγοράς για τις εμπορικές συναλλαγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Η BP, η οποία έχει παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο LNG που αποτελείται από όγκους που έχει παραγάγει ή αγοράσει, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ότι αναμένεται ότι η δημοσίευση των προτύπων πωλήσεων και προμηθειών LNG (MSPA), η οποία θα συμβάλει στην ευρύτερη συζήτηση γύρω από την τυποποίηση και τη ρευστότητα για στις συναλλαγές με το LNG.
Η βιομηχανία υγροποιημένου φυσικού αερίου πιέζει για εξορθολογισμό και την τυποποίηση των συμβάσεων που διέπουν την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, ώστε να περιορίσει τη γραφειοκρατία και τις μακρές διαπραγματεύσεις, αλλά για να επιταχύνει τη μετάβαση του εμπορεύματος σε ένα εμπορικό μοντέλο αντίστοιχο με του πετρελαίου.
Εκπρόσωπος της BP δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία δημοσίευσε το πρότυπο MSPA ελεύθερης χρήσης αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο των προσπαθειών για απλοποίηση, τυποποίηση και ρευστότητα στις αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η BP διαθέτει ήδη ένα τυποποιημένο για την πώληση και την αγορά αργού πετρελαίου που χρησιμοποιείται ευρέως και από άλλες εταιρείες.
Ένα MSPA είναι μια περίπλοκη συμφωνία μεταξύ δύο αντισυμβαλλομένων που εξηγεί τους γενικούς όρους για τις συμφωνίες LNG.
Σε αντίθεση με τις τυποποιημένες συμφωνίες στην αγορά πετρελαίου, στις περιπτώσεις του LNG οι εταιρείες τυπικά συντάσσουν ξεχωριστές συμβάσεις για κάθε συμφωνία.
Οι εταιρείες πρέπει να καταρτίσουν πολλά MSPA πριν πραγματοποιήσουν μία συναλλαγή, ξοδεύοντας χρόνο, χρήμα και πόρους σε μια διαδικασία που μπορεί να κυμαίνεται από μερικά λεπτά έως εβδομάδες ή και περισσότερο.
«Αν και άλλοι πωλητές ακολουθήσουν την πολιτική της BP, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προώθηση της συζήτησης γύρω από την αύξηση της αποδοτικότητας και της ρευστότηας στην αγορά LNG», δήλωσε της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης