Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τελικά είναι επίδομα ή 13η σύνταξη;

tags :
Τελικά είναι επίδομα ή 13η σύνταξη;
Τι κι αν προεκλογικά η ΝΔ χαρακτήριζε τη 13η σύνταξη που "μοίρασε" ο ΣΥΡΙΖΑ "επίδομα"
Μπορεί η ΝΔ προεκλογικά και από τη θέση της αντιπολίτευσης να χαρακτήριζε τη 13η σύνταξη… επίδομα, τώρα όμως από τη θέση της κυβέρνησης φαίνεται πως αναθεώρησε.
Η ΝΔ φαίνεται να έχει ξεχάσει την ιδιαίτερα σκληρή κριτική που άσκησε στην τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι το ποσό που "μοίρασε" προεκλογικά στους συνταξιούχους ήταν τόσο μικρό που έμοιαζε με επίδομα.
Ήταν τότε που πολλοί συνταξιούχοι ανησύχησαν ότι σε περίπτωση νίκης της ΝΔ στις εκλογές, θα χάσουν έστω κι αυτή τη μικρή οικονομική ενίσχυση.
Μόλις ένα μήνα μετά, όμως, η εικόνα είναι… λίγο διαφορετική.
Η 13η σύνταξη έπαψε να είναι… επίδομα, διατηρήθηκε στα ίδια χαμηλά επίπεδα ενώ περιλαμβάνεται και στις κυβερνητικές ανακοινώσεις, σαν μην είχε ασκηθεί ποτέ κριτική.
Τελευταίο κρούσμα είναι η ανακοίνωση για την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2019 παρουσιάζονται αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 κατά 1.409 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω:
α) των αυξημένων επιχορηγήσεων προς τους ΟΚΑ κατά 1.201 εκατ. ευρώ κυρίως για την χορήγηση της 13ης σύνταξης και την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων τα οποία πλέον εμφανίζονται στις "Μεταβιβάσεις", ενώ το 2018 ήταν στην κατηγορία "Κοινωνικές Παροχές"»,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης