Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη «Χόλιγουντ πραγματικότητα του Αλ Μπαγκντάντι» δημοσιεύει η Al Qaeda για να εκθέσει τον ISIS

tags :
Τη «Χόλιγουντ πραγματικότητα του Αλ Μπαγκντάντι» δημοσιεύει η Al Qaeda για να εκθέσει τον ISIS
Να βλάψει την αξιοπιστία της εξτρεμιστικής οργάνωσης τζιχαντιστών ISIS επιδιώκει η Al Qaeda και τους τρολάρει διαρρέοντας σκηνές back stage βίντεο μίσους και προπαγάνδας

«Ο τζιχαντιστής Abu Mohammad al-Adheni προσπαθεί να ορκιστεί γονατιστός πίστη και αφοσίωση στον ηγέτη του ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, αλλά ένα πουλί που κάθεται σε κλαδί ενός δέντρου από πάνω του συνεχίζει αμέρημνο για όσα διαδραματίζονται στη βάση του δέντρου, να κελαϊδά διακόπτοντας τον όρκο του αφοσιωμένου τζιχαντιστή.
Ο Abu Mohammad al-Adheni, ενοχλείται τόσο πολύ από το τιτίβισμα, που μπερδεύει τα λόγια του.
Βγάζει ένα σημείωμα από την τσέπη του και τα διαβάζει, ενώ ένας σύντροφός του ακούγεται να του λέει: «Ηρέμησε! Κράτα την ψυχραιμία σου!»
Η παραπάνω σκηνή είναι παρμένη από το βίντεο του ISIS που διέρρευσε προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η Hidaya Media Productions – τομέας υπεύθυνος για την προπαγάνδα της Al Qaeda στην Αραβική Χεσόνησο- και αναπαρήγαγαν το BBC η βρετανική The Sun κι άλλα ΜΜΕ.
Η Al Qaeda δεν αποκάλυψε πώς έφθασαν στα χέρια της τα αμοντάριστα πλάνα που συγκέντρωσε στο βίντεο στο οποίο έδωσε τον τίτλο «Η Χόλιγουντ Πραγματικότητα της ομάδας του Al-Baghdadi -Μέρος 2ο».
Το πιο πιθανό είναι να της παραδόθηκε από μέλος του ISIS που αυτομόλησε, ή το βρήκαν μαχητές σε βάση του Ισλαμικού Κράτους που κατέλαβαν και πιθανώς να γυρίστηκε, σύμφωνα με αναλυτές, στον τομέας του ISIS στην Υεμένη προ διετίας, όταν ήταν στην ακμή του.
Το ISIS και η Al Qaeda βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους για κατάκτηση εδαφών και προσέλκυση νέων μαχητών στην Υεμένη, όπου μάχονται αμφότεροι κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν σιιτών μαχητών Χούθι.
«Ηρωικό πουλί διακόπτει ανελέητα τις προσπάθειες τζιχαντιστών του IIS να ορκιστούν αφοσίωση στο χαλίφη»
«Ηρωικό πουλί διακόπτει ανελέητα τις προσπάθειες τζιχαντιστών του IIS να ορκιστούν αφοσίωση στο χαλίφη», σχολίασε καυστικά η ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Elisabeth Kendall, η οποία ήταν η πρώτη που ανήρτησε το βίντεο στο Twitter.
Τα επίμαχα αποσπάσματα δεν περιλήφθηκαν πάντως στο τελικό προπαγανδιστικό βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα το ISIS στα τέλη Ιουλίου.
 Όσο για το ενοχλητικό πτηνό;
Μάλλον δεν είχε ευχάριστο τέλος, αφού όπως ανέφερε με χιούμορ η Κένταλ στο Twitter: «Το τελικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ISIS τελειώνει με τους τζιχαντιστές να κάθονται γύρω από μια κατσαρόλα.
Φοβάμαι, λοιπόν, ότι το ηρωικό πουλί μας δεν τα κατάφερε...»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης