Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις ξανά σε blue chips και με καλό όγκο συναλλαγών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις ξανά σε blue chips και με καλό όγκο συναλλαγών
ΑΓΟΡΑ: Πάλι τα γνωστά, τα παλιά δικά της κόλπα ξεκίνησε. Πέφτουν τα ξένα, στην υπερβολή εμείς. Ανακάμπτουν τα ξένα, αδιάφοροι εμείς. Νέες πιέσεις σήμερα αλλά όχι μόνο στις τράπεζες. Πολλά βαριά χαρτιά έπεσαν με μεγάλο όγκο. Πουλάνε από όλα τα καλά οι ξένοι επενδυτές. Βοήθησαν και τα παράγωγα (λήξη σειράς Αυγούστου) στην αύξηση του τζίρου αλλά και των απωλειών. 

Ενδιαφέρον από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο αφού και μετά τις δημοπρασίες έγινε μεγάλος όγκος σε αρκετές μετοχές και ειδικά στις τράπεζες. Η «ουρά» των πωλήσεων που είχε φανεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης επιβεβαιώθηκε και μάλιστα ήταν μεγάλη.

Δυνατές πωλήσεις που δεν άφησαν περιθώριο στην αντιδρά να αντιδράσει ή έστω να συσσωρεύσει κοντά στις 800 μονάδες. Όμως είδαμε στο τέλος σε κάποια χαρτιά που είχαν μέρες πωλητές να μειώνονται. Μένει να δούμε αν μπορεί να βγάλει αντίδραση. Έστω και τεχνικά τη δικαιούται. Ίσως ωστόσο δούμε από βδομάδα πρώτα ένα πάτημα μέχρι τις 785 μονάδες. Δίπλα είναι άλλωστε.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Πίεση μεγάλη ασκήθηκε στη Jumbo αλλά και στον Φουρλή ο οποίος έγραψε ενδοσυνεδριακά τιμές κάτω από τα 5 ευρώ. Η δε Jumbo έκλεισε σε χαμηλό ημέρας. Πιέστηκαν επίσης Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Viohalco, ΟΠΑΠ και φυσικά οι τράπεζες. Το καλό είναι ότι δεν πιέστηκαν όλες οι συστημικές.

Από την άλλη κάποια βαριά χαρτιά έδειξαν αντανακλαστικά όταν άνοιξε η Wall Street και πήγε να περιορίσει τις απώλειες το ΧΑ. ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και κάποια μικρομεσαία κινήθηκαν καλά. Καλή εικόνα από νωρίς είχαν οι μετοχές της Aegean, του Ελλάκτωρα και των Εθνική και Alpha Bank.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλος ο όγκος και πάλι. Από τα 0,65 ευρώ και κάτω έβγαζαν εκατοντάδες χιλιάδες μετοχές προς πώληση. Κοντά στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο και με το συνολικό όγκο πάνω από 11 εκατ. τεμάχια. Αρκετή πίεση ασκήθηκε και στην Πειραιώς.

Όγκο είχε και η Εθνική, πάνω από 3 εκατ. τεμάχια, αλλά οι αγοραστές ήταν πιο αποφασισμένοι. Το ίδιο και στην Alpha Bank η οποία έκλεισε με μικρότερη άνοδο αλλά και με αγοραστές σε αντίθεση με την ΕΤΕ που έκλεισε με πωλητές.

JUMBO: Με όγκο 223 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 14,98 ευρώ και με απώλειες 4,10%. Η αποτίμηση στα 2,03 ευρώ. Πριν από ένα μήνα και κάτι ήταν στα 18,88 ευρώ.

FOURLIS: Με 46 χιλ. τεμάχια βρέθηκε να γράφει τιμή 4,90 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 5,32 ευρώ. Στις δημοπρασίες έκλεισε στα 5 ευρώ αλλά με πωλητές.

ΞΕΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ: Βγαίνουν και κάτι ρεπορτάζ από ξένα μέσα αυτές τις ημέρες και μιλάνε για την αναζωογόνηση του ΧΑ και κοιτάς το ταμπλό και παθαίνεις σύγχυση. Μήπως αργήσατε βρε παιδιά λιγάκι; Όλο τον Αύγουστο έχει πονέσει η πλάτη μας και μας λέτε πως πάει… μπάλα;

Να μας το λέγατε 15 μέρες πριν να το καταλάβουμε, αλλά τώρα βλέπεις τις τραπεζικές μετοχές, μετά βέβαια από τέτοιο ράλι, και οι ξένοι τις «πυροβολούν» χωρίς τέλος.

ΧΑ: Απώλειες 12% τον Αύγουστο και 25,6% για τις τράπεζες. Αναζωογόνηση που λένε και οι συνάδελφοι από το εξωτερικό.

BYTE: Προβλημάτισε η συμπεριφορά της σήμερα και δεν αποκλείεται κάποιο λομπάκι να τα βρήκε σκούρα και να έφυγε άρον-άρον. Με μεγάλο όγκο η πτώση της μετοχής. Έγραψε χαμηλό ημέρας στα 1,01 ευρώ και έκλεισε στα 1,08 ευρώ με απώλειες 9,24% και όγκο 240 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Με αγοραστές στο κλείσιμο που ζητούσαν 228 χιλ. τεμάχια. Στα 0,1890 ευρώ και στο +9,88%. Λίγες μέρες νωρίτερα στα 0,20 ευρώ είχαν βγει μεγάλοι πωλητές.

ΕΥΔΑΠ: Έδειξε αντοχές και έκλεισε στα 7,78 ευρώ με άνοδο 1,04%. Ο όγκος χαμηλός στα 13 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης