Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δύσκολο φθινόπωρο για τις αγορές προβλέπουν 5 διεθνείς οίκοι - Εμπόριο και φόβοι για ύφεση στο επίκεντρο

tags :
Δύσκολο φθινόπωρο για τις αγορές προβλέπουν 5 διεθνείς οίκοι - Εμπόριο και φόβοι για ύφεση στο επίκεντρο
Η αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο και οι φόβοι για μια επικείμενη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία αναμένεται να κατευθύνουν τους επενδυτές
Δύσκολοι προμηνύεται να είναι οι επόμενοι μήνες για τις διεθνείς αγορές, με την αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο και τους φόβους για μια επικείμενη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία να αναμένεται να κατευθύνουν τους επενδυτές.
Εξάλλου, η πρόσφατη αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, για πρώτη φορά από το 2007, ενέτεινε τους φόβους για ύφεση, οδηγώντας σε μαζικό sell off τη Wall Street. 
Επιπλέον, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι κεντρικές τράπεζες, με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσουν να αναμένεται να επηρεάσει καθοριστικά την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών.

Τι λένε οι διεθνείς οίκοι:

Citigroup: Τα «ανοιχτά» μέτωπα των διεθνών αγορών προμηνύουν «θερμό» φθινόπωρο

Τα επιτόκια και οι χρηματιστηριακές αγορές στέλνουν αντιφατικά μηνύματα σχετικά με το οικονομικό outlook αναφέρει σε report της η Citigroup.
Oι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν πτώση 6% και το «σήμα» που στέλνουν για το μέλλον είναι σύμφωνο με την εκτίμηση της Citi για την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ 2,8% το 2019 και το 2020.
Η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου διαμορφώνεται σε χαμηλά τριών ετών σηματοδοτώντας ότι η αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μειωθεί στο 1,5% σε ετήσια βάση τονίζει η Citi.
Η αβεβαιότητα της εμπορικής πολιτικής παραμένει υψηλή, παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την καθυστέρηση επιβολής νέων δασμών σε κινεζικά προϊόντα και προήγγειλε την αφαίρεση δασμών από συγκριμένα αγαθά.
Σύμφωνα με τη Citi υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για μια εμπορική συμφωνία χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ παράλληλα προειδοποιεί πως η συνεχιζόμενη  αβεβαιότητα θα μπορούσε να ωθήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.
Παράλληλα η Citi τονίζει πως οι αγορές αναμένουν νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τις Κεντρικές Τράπεζες, με την Fed να έχει προεξοφληθεί ότι θα μειώσει ακόμα δύο φορές μέσα στο 2019 τα επιτόκια από 25 μονάδες βάσης.
 Η Γερμανία είναι στο επίκεντρο της δημοσιονομικής συζήτησης και την έκκληση του ηγέτη του CDK για την Πράσινη φορολογική μεταρρύθμιση προτείνει ότι οι κλιματικές αλλαγές θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τη δέσμευση για ισόρροπη χρηματοδότηση
Στην Αργεντινή, το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών άλλαξε άρδην τα δεδομένα με αποτέλεσμα Peso, μετοχές και ομόλογα της Αργεντινής να δέχονται ισχυρές πιέσεις.

Image


Image


Image

Image

GaveKal Economics: Οι αγορές βρίσκονται σε πανικό, δεν θα είναι καλή η κατάληξη – Μπορείτε να ξεκινήσετε να προσεύχεστε

Οι αγορές βρίσκονται σε πανικό, δεν θα είναι καλή η κατάληξη προειδοποιεί η GaveKal Economics.

Σταθμοί πανικού

Η χρηματιστηριακή αγορά των Η.Π.Α. έχασε το 3% σε μια ημέρα, και χάνει -6% από το ανώτατο όριο σε τρεις εβδομάδες.
Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων των Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά το ήμισυ σε εννέα μήνες σε μόλις 1,55% και ο χρυσός έχει ενισχυθεί 20% σε τρεις μήνες.
Όλα αυτά τα γεγονότα έχουν κάτι να μας πουν και μάλιστα πολλά.
Μία από τις βασικές αρχές στην διαμόρφωση χαρτοφυλακίων είναι ότι για να αντισταθμιστούν οι μετοχές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο  χρυσός εάν η οικονομία είναι σε πληθωριστική φάση και τα μακροχρόνια ομόλογα των ΗΠΑ αν είναι σε αποπληθωριστική φάση.
Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε πληθωριστική φάση ή όχι;
Αν ο χρυσός έχει ξεπεράσει το 10ετές αμερικανικό ομόλογο τότε η αντιστάθμιση θα πρέπει να γίνει με χρυσό.
Αντίθετα, αν η αγορά ομολόγων έχει ξεπεράσει, τον χρυσό τότε η Στο γράφημα που ακολουθεί το άνω σκέλος δείχνει την τιμή του χρυσού έναντι του δείκτη συνολικής απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου.
Το κάτω σκέλος δείχνει την αναλογία ομολόγων και χρυσού.

Είναι σαφές ότι από το 1971 έως το 1984, οι επενδυτές θα έπρεπε να έχουν χρησιμοποιήσει χρυσό ως αντιστάθμισμα.
Από το 1985 έως το 2002 θα έπρεπε να είχαν επιλέξει τα μακροπρόθεσμα ομόλογα των ΗΠΑ.
Θα πρέπει να διέθεταν χρυσό από το 2003 έως το 2012, και από το 2014 έως το Μάιο του 2019, τα μακροπρόθεσμα ομόλογα των ΗΠΑ για άλλη μια φορά.
Από τον Μάιο του 2019, όταν ο συνολικός δείκτης χρυσού προς τα ομόλογα έπεσε κάτω από τον πενταετή κινητό μέσο όρο του, θα πρέπει οι επενδυτές να στραφούν από τα υπερτιμημένα ομόλογα σε χρυσό ως προτιμώμενο μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου σε μετοχές.
Συνήθως, αυτά τα δύο περιουσιακά στοιχεία - τα μακροχρόνια ομόλογα των ΗΠΑ και ο χρυσός - τείνουν να είναι αρνητικά συσχετισμένα. Όταν τα ομόλογα ανεβαίνουν, ο χρυσός τείνει να υποχωρεί και το αντίστροφο.
Αλλά τους τελευταίους μήνες, ομόλογα και χρυσός ακολουθούν ίδια πορεία.  
Υπήρχαν πολλές αφύσικες στιγμές στις αγορές στη δεκαετία του 1970.
 Στη συνέχεια, από το 1980 έως το 2007, όταν ομόλογα και χρυσός  είχαν μικρές διαφορές.
Ωστόσο, από το 2007, υπήρξαν πολλές φορές όταν - ασυνήθιστα – ομόλογα και χρυσός αυξήθηκαν ταυτόχρονα.

Τότε συνέβησαν τα εξής:

-Η αρχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
-Το τέλος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
-Η κατάρρευση της αγοράς ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρώπης, που οδήγησε τον Mario Draghi της ΕΚΤ να ανακοινώσει ότι θα κάνει ότι χρειάζεται.
-Η επιβράδυνση στην Κίνα που οδήγησε στη συμφωνία "Σαγκάη" της G20.
-Ο τελευταίος πανικός.

Κάθε πανικός που προκαλείτο στις αγορές οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες συσπειρώνονταν απέναντι στο πρόβλημα για το επιλύσουν.
Ωστόσο, δεδομένης της τρέχουσας απόκλισης στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σχετικά με το εμπόριο και την τεχνολογία, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το τελευταίο επεισόδιο θα σταματήσει χάρη σε μια θετική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Donald Trump και του Xi Jinping.

Τι πρέπει να κάνουν οι επενδυτές;
Τώρα ίσως ελάχιστα
Ενεργώντας κατά την φάση εκδήλωσης πανικου στις αγορές είναι λάθος σκέψη.
Ωστόσο θα ήταν καλή ιδέα να αρχίζουν οι επενδυτές να πουλάνε ομόλογα και έτσι να αυξήσουν τα μετρητά.
Οι κάτοχοι των ομολόγων είναι πιθανότερο να είναι θύματα της επόμενης κρίσης.
Στην επόμενη κρίση, η διαπραγμάτευση σε ορισμένες αγορές ομολόγων μπορεί να είναι μετ’ εμποδίων, όπως στην Αργεντινή τις τελευταίες ημέρες.
Στην επόμενη κρίση, μπορεί να υπάρχουν ελάχιστες διαφορές  μεταξύ ορισμένων ευρωπαϊκών αγορών ομολόγων και της Αργεντινής.
Η επόμενη κρίση έρχεται και είναι η ώρα να παρθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις.
Η προσευχή μπορεί επίσης να βοηθήσει.


Η Nomura προειδοποιεί: Έρχεται ξανά Lehman Shock μέσα στον Σεπτέμβριο 2019, θα είναι επιθετικό και μαζικό το sell off

Η πτώση των τελευταίων ημερών στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης ενισχύει τις πιθανότητες για ένα επικείμενο sell-off, μία επανάληψη του 2008, που περιλάμβανε ένα Lehman Shock αναφέρει σε έκθεση της ο ιαπωνικός επενδυτικός οίκος Nomura.
Όπως σημειώνεται, ο δείκτης της ιαπωνικής τράπεζας που μετρά το επενδυτικό κλίμα στη Wall Street, υποχώρησε σε -2,6 στις 13 Αυγούστου και στο -6,5 στις 14 Αυγούστου 2019, όταν για τις μετοχές παγκοσμίως διαμορφώθηκε σε -4,8, από -3,1.
Η Nomura προειδοποιούσε λίγες ημέρες νωρίτερα για μία επανάληψη του sell-off που έλαβε χώρα το 2008 -όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers και μαζί της όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα- στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης και τους υπόλοιπους δείκτες παγκοσμίως.
Η ιαπωνική τράπεζα «τρέμει» μεταξύ άλλων τη σημαντική άνοδο της μεταβλητότητας, ειδικά στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, εν μέσω αβεβαιότητας για τις εμπορικές και γεωπολιτικές σχέσεις, αλλά και ερωτηματικών για το πότε θα λάβει χώρα η μεγάλη νομισματική χαλάρωση από τη Federal Reserve.
«Το δεύτερο χτύπημα θα είναι μεγαλύτερο από το πρώτο», σχολιάζει, αναφορικά με τις πρόσφατες «βουτιές» της Wall Street.
Στη συνέχεια, η τράπεζα απαριθμεί τους τρεις λόγους για το επικείμενο sell-off:

1. Ο πρώτος λόγος για τον οποίο το τωρινό «ράλι» θα είναι προσωρινό είναι η αστάθεια των χρηματιστηρίων των ΗΠΑ.
Ο δείκτης VVIX (ο οποίος μετρά την μεταβλητότητα του δείκτη VIX, του δείκτη μεταβλητότητας) τείνει να αυξηθεί στο διπλάσιο τον Αύγουστο.
«Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ανισορροπίες στην προσφορά-ζήτηση που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά λίγο πριν από την πτώση», σχολιάζεται.




2. Ο δεύτερος λόγος είναι η τοποθέτηση των «algo» traders που ακολουθούν τάσεις στις αγορές μετοχών.
Όπως και τα hedge funds, ακολουθούν τάσεις, συμπεριλαμβανομένων των CTAs.
«Με το μεγαλύτερο μέρος του ανοίγματος να παραμένει αναπόδεικτο, πιστεύουμε ότι οι CTAs θα συνεχίσουν να πωλούν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για λόγους απώλειας ζημιών.
Εν τω μεταξύ, εκτιμούμε ότι η αυξημένη μεταβλητότητα της χρηματιστηριακής αγοράς θα αφήσει τoυς CTAs να πουλήσουν να κεφάλαια 15-20 δισεκ. δολαρίων, προκειμένου να εξισορροπήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους».



3. Τρίτον, το κλίμα των χρηματιστηριακών αγορών καταρρέει κατά τρόπο αντικανονικό.
Η Nomura αναφέρεται στην τρέχουσα τάση του συναισθήματος που υποδηλώνει τόσο επιδείνωση της προσφοράς-ζήτησης για μετοχές όσο και απότομη πτώση των θεμελιωδών μεγεθών.
«Πάνω απ 'όλα, το πρότυπο του αμερικανικού χρηματιστηριακού κλίματος έρχεται να μοιάζει περισσότερο με την εικόνα του αισθήματος την παραμονή της κατάρρευσης του Lehman Brothers το 2008 που σηματοδότησε την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης».
Βέβαια, ο Nomura προειδοποιεί ότι η ομοιότητα θα μπορούσε να «αποδειχθεί απλώς επιφανειακή».





Phoenix Capital: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης στη Wall Street - Ακολουθεί μεγάλη «βουτιά»

Το πιο σημαντικό διάγραμμα για το χρηματιστήριο είναι το εύρος του NYSE αναφέρει στο τελευταίο της report η εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Phoenix Capital καθώς όπως τονίζει είναι πάντα προπομπός του τι θα συμβεί στη Wall Street.
Όταν το εύρος του NYSE ξεπερνάει  την απόδοση του δείκτη  S&P 500 προς τα πάνω, οι μετοχές ακολουθούν και πραγματοποιούν ράλι.
Όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο, τότε οι μετοχές τείνουν να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.



Με απλά λόγια, όπως τονίζει η Phoenix Capitalm, εάν θέλει κάποιος να μάθει το πώς θα κινηθούν οι μετοχές τότε πρέπει να ελέγξει το εύρος του NYSE
Όπως φαίνεται και από το γράφημα της τεχνικής ανάλυσης, το εύρος του NYSE έχει διασπάσει έναν σχηματισμό σφήνας της «bear market».
Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά ανησυχητικό για την πορεία των μετοχών.



Αυτό σημαίνει ότι επίκειται μεγάλη διόρθωση στη Wall Street.
Στο τέλος της ημέρας, η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να αντέξει, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να καταρρεύσει η Κίνα χωρίς να πλήξει σημαντικά τις αμερικανικές μετοχές.
Η τιμή του χαλκού και η πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς της Κίνας, αποτυπώνουν την πραγματικότητα και προοιωνίζουν την μελλοντική πορεία της Wall Street.



Morgan Stanley: Η διόρθωση στις αγορές θα γίνει πολύ χειρότερη – Η αρκούδα έχει ξυπνήσει από την χειμερία νάρκη και είναι πεινασμένη

Η διόρθωση στις διεθνείς αγορές θα γίνει πολύ χειρότερη προσεχώς υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley τονίζοντας επίσης ότι ο ανοδικός κύκλος στις αγορές τελειώνει
Οι αγορές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τους long δηλαδή αυτοί που βλέπουν άνοδο ή αγορά ταύρων και αυτούς που υποστηρίζουν ότι θα ξεκινήσει μεγάλη διόρθωση στις αγορές, αγορά αρκούδων.
Η πτώση των αγορών πραγματικά ξεκίνησε στα τέλη του 2017 όταν τελείωσε η αγορά ταύρων για τις παγκόσμιες μετοχές και από τότε παρασύρεται ακόμα χαμηλότερα.
Με βάση την Morgan Stanley από τα τέλη του 2017 έως και σήμερα και παρά τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών  σχεδόν το 80% όλων των μεγάλων δεικτών δεν έχουν κάνει νέα υψηλά επίπεδα ενώ σχεδόν το 10% των μεγάλων δεικτών είναι κάτω από τα υψηλά.

Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ διαφορετική από ότι παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο του 2018, όταν σχεδόν κάθε μεγάλος χρηματιστηριακός δείκτης σε όλο τον κόσμο ήταν σε υψηλά ετών.
Αποδεικνύεται εντυπωσιακή η διαφορά μεταξύ της περιόδου 2016-2017 (αγορά ταύρων) και στη συνέχεια 2018-2019, που αποτελεί την απαρχή του ξυπνήματος της αρκούδας.
Είναι ενδεικτικό ότι ο S & P 500 ο δείκτης βαρόμετρο παγκοσμίως δεν έχει κάνει καμία μεγάλη διαφορά… από τον Ιανουάριο του 2018.
Με βάση την Morgan Stanley αυτή η τάση είναι συνεπής με την επίμονη αρνητική προδιάθεση που παρατηρείται κατά τη διάρκεια των πτωτικών αγορών 2008-2009 και 2015-2016 όλα αυτά δείχνουν ότι χτίζεται σταδιακά η πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων».
Μια βασική διαφορά μεταξύ του σημερινού περιβάλλοντος και εκείνων των περιόδων είναι ότι η αγορά έχει κάνει πολλά νέα υψηλά επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2018 φαινόμενο που παρατηρείται στο τέλος ενός μεγάλου μακροχρόνιου ανοδικού κύκλου.
Κατά την Morgan Stanley είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το ατομικό επενδυτικό κλίμα - όπως μετράται από το δείκτη AAII Survey Bull vs Bear Spread - έχει αποκλίνει σημαντικά από το καταναλωτικό κλίμα.
Παρά το γεγονός ότι η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά σε υψηλά επίπεδα και το καταναλωτικό κλίμα παραμένει υψηλό, οι μεμονωμένοι επενδυτές εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι.
Στα τέλη του 2017 με αρχές του 2018 οι επενδυτές σε ατομικό επίπεδο ήταν πολύ πιο αισιόδοξοι.
Η FED ενώ μείωσε τα επιτόκια οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά κυρίως γιατί πλέον δεν πιστεύουν ότι μπορεί να συνεχιστεί η άνοδος στις διεθνείς αγορές.
Η αλλαγή στάσης της FED και της ΕΚΤ αποδεικνύουν ότι ο ανοδικός κύκλος έχει τελειώσει και οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να τον επιμηκύνουν μη φυσιολογικά.  
Η FED άλλαξε την νομισματική της πολιτική γιατί στις ΗΠΑ και διεθνώς το οικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί.
Πολλοί επενδυτές είναι πολύ απογοητευμένοι για τους κινδύνους που επιφυλάσσουν για την οικονομία των ΗΠΑ η συνεχιζόμενη ύφεση των εταιρικών κερδών.
Κατά την Morgan Stanley η επιδείνωση των εταιρικών κερδών είναι ο πιο επικίνδυνος λόγος για ενίσχυση της διορθωτικής τάσης στις αγορές διεθνώς.
Πράγματι, μετά την απότομη πτώση του δείκτη επιχειρηματικών συνθηκών της Morgan Stanley τον Μάιο 2019, οι προοπτικές για την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων δεν βελτιώθηκαν.
Με βάση τον δείκτη Morgan Stanley Business Conditions (MSBCI) κινήθηκε απότομα χαμηλότερα που αποτελεί την δεύτερη χαμηλότερη τιμή από την τελευταία ύφεση.
Οι αρνητικές αναθεωρήσεις στα εταιρικά κέρδη έχουν φθάσει στο κατώτατο σημείο και ενδέχεται να αγγίξουν τα χαμηλά επίπεδα της παγκόσμιας ύφεσης του 2015 με 2016.
Το μέλλον είναι δυσοίωνο.


Τα μακροπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου έχουν καλύτερη απόδοση απόν την καλύτερη αγορά μετοχών στον κόσμο τους τελευταίους 18 μήνες , ειδικά από τον Σεπτέμβριο 2018.
Το ερώτημα λοιπόν είναι αν τα ομόλογα θα ξεπεράσουν τις μετοχές σε τέτοιο βαθμό που θα ανοίξει και επίσημα ο πτωτικός κύκλος στις αγορές.
Κατά την Morgan Stanley η αρκούδα στις αγορές είναι ακόμα ζωντανή και κλοτσάει δυνατά, η αρκούδα έχει ξυπνήσει από την χειμέρια νάρκη και είναι πεινασμένη.

BofA: H αντιστροφή της καμπύλης ομολόγων δείχνει ότι οι μετοχές έχουν «δανεικό χρόνο»

«Η αγορά μετοχών λειτουργεί με δανεικό χρόνο μετά την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων», έγραψαν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της BofA.
Η BofA Merrill Lynch κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μετά την αντιστροφή των αποδόσεων των αμερικανικών και βρετανικών κρατικών ομολόγων.
Πρόκειται για μια καθαρά δυσοίωνη εξέλιξη καθώς φαίνεται ότι οι επενδυτές προτιμούν την ασφάλεια από το κέρδος.
Μια καμπύλη ανεστραμμένης απόδοσης χρησιμεύει συχνά ως οιωνός ύφεσης, διότι υποδεικνύει πότε η νομισματική πολιτική και οι χρηματοοικονομικές συνθήκες είναι υπερβολικά περιορισμένες για την ευρύτερη οικονομία.
Οι ανησυχίες των επενδυτών εντείνονται σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Άλλα μέτρα καμπύλης αποδόσεων έχουν ήδη αντιστραφεί φέτος. 
H Fed παρακολουθούσε το spread μεταξύ του 3μηνου εντόκου γραμματίου και του 10ετούς που έχει αντιστραφεί, αλλά οι αγορές παραδοσιακά παρακολουθούν την απόδοση του 10ετούς και του 2ετούς ομολόγου.
Φαίνεται πως η απαισιοδοξία κυριαρχεί μεταξύ των επενδυτών και η μείωση των επιτοκίων από την Fed τον Ιούλιο 2019 θα μπορούσε να προμηνύει την έναρξη ενός κύκλου πλήρους νομισματικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης