Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Πρέπει να περιμένουμε πριν από μια νέα μείωση των επιτοκίων

tags :
Mester (Fed): Πρέπει να περιμένουμε πριν από μια νέα μείωση των επιτοκίων
Πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε χρόνο για να αξιολογήσουμε πραγματικά την κατάσταση της οικονομίας, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester
Υπέρ της διατήρησης στάσης αναμονής, ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας πριν από μια νέα μείωση των επιτοκίων, τάσσεται η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, η οποία είχε αντιταχθεί στην πρόσφατη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
«Θα μπορούσα να δω σενάρια όπου διατηρούμε τα επιτόκια σταθερά.
Θα μπορούσα να δω σενάρια όπου κινούμαστε προς τα κάτω.
Πιστεύω ότι πρέπει απλώς να πάρουμε χρόνο για να αξιολογήσουμε πραγματικά την κατάσταση της οικονομίας», δήλωσε η Mester στο «Reuters».
Η Mester δήλωσε ότι εξακολουθεί να προβλέπει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη δυναμική της φέτος, με τον πληθωρισμό να αυξάνεται προς τον στόχο της Fed για 2%, αλλά προειδοποιεί ότι οι κίνδυνοι γι’ αυτές τις προοπτικές είναι σοβαροί και «καθοδικοί».
«Μια στρατηγική διατήρησης των επιτοκίων σε σταθερά επίπεδα θα ήταν η προτιμώμενη στρατηγική μου σε αυτό το σημείο, αλλά δύσκολο να το πω με βεβαιότητα», πρόσθεσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης