Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump συνιστά διμερή διάλογο Ινδίας και Πακιστάν για αποκλιμάκωση της έντασης στο Κασμίρ

tags :
Ο Trump συνιστά διμερή διάλογο Ινδίας και Πακιστάν για αποκλιμάκωση της έντασης στο Κασμίρ
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Imran Khan, o πρόεδρος Trump επανέλαβε τη σημασία η Ινδία και το Πακιστάν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στο (κρατίδιο) Τζαμού και Κασμίρ μέσα από διμερή διάλογο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump τόνισε σήμερα στον Πακιστανό πρωθυπουργό Imran Khan, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ότι είναι σημαντικό Ινδία και Πακιστάν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στο Τζαμού και Κασμίρ μέσα από «διμερή διάλογο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
«Ο πρόεδρος (Trump) επανέλαβε τη σημασία η Ινδία και το Πακιστάν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στο (κρατίδιο) Τζαμού και Κασμίρ μέσα από διμερή διάλογο», υπογράμμισε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.
Από την πλευρά του το Ισλαμαμπάντ τόνισε ότι ο Khan «περιέγραψε στον πρόεδρο Trump τη θέση του Πακιστάν» κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας. Οι δύο ηγέτες είχαν μια «καλή συζήτηση», και αποφάσισαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Shah Mehmood Qureshi.
Στη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο στις 22 Ιουλίου, ο Trump πρότεινε στον Khan να διαδραματίσει ρόλο «μεσολαβητή» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν για το θέμα του Κασμίρ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ανέφερε τότε, ότι έλαβε ένα αίτημα από τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi να μεσολαβήσει επί του θέματος, γεγονός που το Νέο Δελχί διέψευσε κατευθείαν.
Η Ινδία αποφάσισε στις 5 Αυγούστου να αναστείλει το ειδικό καθεστώς αυτονομίας του ομόσπονδου κρατιδίου Τζαμού και Κασμίρ, την περιοχή που αποτελεί εδώ και δεκαετίες εστία εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης