Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ και το Σάββατο 17/8

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ και το Σάββατο 17/8
Οι διαδηλώσεις του Σαββάτου διεξάγονται τη στιγμή που η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει δελτίο επικίνδυνων φαινομένων με κεραυνούς και καταιγίδες
Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ και το Σάββατο 17/8, αψηφώντας την Κίνα και ζητώντας δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όπως αναφέρει το Skynews.
Mία πορεία καθηγητών είναι ήδη σε εξέλιξη και θα ακολουθηθεί από μία αντικυβερνητική διαδήλωση, αλλά και από μία φιλοκυβερνητική συγκέντρωση.
Οι τελευταίες κινητοποιήσεις έρχονται λίγες μέρες μετά από μία καθιστική διαμαρτυρία που ουσιαστικά έβγαλε εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.
Η κινέζικη κυβέρνηση προειδοποίησε ότι μετά από δύο μήνες αναταραχών, η κατάσταση έχει πλέον οσμή τρομοκρατίας.
Η αστυνομία είχε κάνει ρίψη χημικών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (10-11/8), είχε ρίξει επίσης πλαστικές σφαίρες και είχε χρησιμοποιήσει ειδικές δυνάμεις που παρίσταναν τους διαδηλωτές για να συλλαμβάνουν κόσμο.
Όλα αυτά έχουν αυξήσει τον θυμό για την αστυνομική βαρβαρότητα, παράλληλα με την αντίθεση στον νόμο για τις εκδόσεις κατηγορούμενων στην Κίνα και το αίτημα για περισσότερη δημοκρατία.
Στο μεταξύ η επίτροπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Michelle Bachelet ζήτησε από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να δείξουν αυτοσυγκράτηση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους διαδηλωτές.
"Έχουμε δει αξιωματικούς να ρίχνουν τα κάνιστρα για τα χημικά στον κόσμο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε θανάτους ή, τραυματισμούς" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι διαδηλώσεις του Σαββάτου διεξάγονται τη στιγμή που η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει δελτίο επικίνδυνων φαινομένων με κεραυνούς και καταιγίδες.
Υπάρχουν, μάλιστα, προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε περιοχές κοντά στο επίπεδο της θάλασσας, οι οποίες δεν έχουν και καλό σύστημα αποστράγγισης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης