Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Μεταρρυθμίσεις με σκοπό τη μείωση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Μεταρρυθμίσεις με σκοπό τη μείωση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις
Μεταρρυθμίσεις από το Πεκίνο για την αντιμετώπιση της οικονομικής επιβράδυνσης
Σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις με στόχο να μειωθεί το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις και να τονωθεί η οικονομία, που έχει πληγεί από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, προχωρά η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC).
Ανακοίνωσε ότι, θα βελτιώσει τον μηχανισμό για τον καθορισμό του βασικού επιτοκίου δανεισμού (LPR), μία κίνηση που αποτελεί προπομπό για περαιτέρω μείωση των πραγματικών επιτοκίων για τις εταιρείες στο πλαίσιο ευρύτερων μεταρρυθμίσεων της αγοράς.
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή, η οποία ακολούθησε χρονικά τα στοιχεία που παρουσίασαν ασθενέστερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη τον Ιούλιο 2019, υπερτονίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση.
Η  κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε πως θα «εμβαθύνει τη μεταρρυθμίσεις με τελικό σκοπό τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομία.
Οι τράπεζες πρέπει να καθορίσουν τα επιτόκια των νέων δανείων με βάση το LPR, και να το χρησιμοποιήσουν ως σημείο αναφοράς για τον καθορισμό κυμαινόμενων επιτοκίων χορηγήσεων, ανακοίνωσε η PBOC.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης