Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής - Θα τον αντικαθιστήσει ο Lacunza

Αργεντινή: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής - Θα τον αντικαθιστήσει ο  Lacunza
Τον Νicolas Dujovne θα αντικαταστήσει ο Herman Lacunza
Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Νicolas Dujovne,  ενώ η χώρα έχει βυθιστεί σε κρίση μετά την υποχώρηση του πέσο και μια εβδομάδα αναταραχής στις αγορές.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Αργεντινής Mauricio Macri, o Dujovne υποστήριξε ότι έδωσε όλο τον εαυτό του κατά τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, βοηθώντας στη συγκράτηση του ελλείμματος και στη μείωση των δημόσιων δαπανών.
"Φυσικά έχουμε κάνει και λάθη, ποτέ δεν διστάσαμε να το αναγνωρίσουμε και δεν σταματήσαμε την προσπάθεια να τα διορθώσουμε" συμπλήρωσε ο πρώην Αργεντινός υπουργός.
"Πιστεύω ότι η παραίτησή μου συνάδει με τη στάση μου στην κυβέρνηση, που είναι να ακούω τον κόσμο και να λειτουργώ ανάλογα" κατέληξε ο Dujovne.
O Macri αντικατέστησε τον Duojovne με τον υπουργό Οικονομίας της επαρχίας του Μπουένος Άιρες και πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Herman Lacunza.
Tο πέσο ήταν σε ελεύθερη πτώση όλη αυτή την εβδομάδα μετά το σοκ των προκριματικών εκλογών την περασμένη Κυριακή 11/8, οπότε και ο κεντροαριστερός Alberto Fernandez συνέτριψε τον πρόεδρο Mauricio Macri.
Oι συγκεκριμένες εκλογές πήραν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τη νέα προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ από το οποίο εξασφάλισε δάνειο με τη δέσμευση, όμως, να λάβει και επιπλέον μέτρα λιτότητας.
Το πέσο είχε χάσει το 21% της αξίας του την Παρασκευή 16/8, κάτι που συνιστά νέο χτύπημα για τον Macri, και το αργεντίνικο χρηματιστήριο έχασε πάνω από το 30% της κεφαλαιοποίησής του, ενώ οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Standard and Poor’s  υποβάθμισαν το αξιόχρεο του δημοσίου της Αργεντινής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης