Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Απώλειες έως και 50% από τα πρόσφατα υψηλά γράφουν οι μετοχές - Εγκλωβίστηκαν επενδυτές

Απώλειες έως και 50% από τα πρόσφατα υψηλά γράφουν οι μετοχές - Εγκλωβίστηκαν επενδυτές
Οι απώλειες προσεγγίζουν το 50% για κάποιες μετοχές και μάλιστα έχουν καταγραφεί σε διάστημα λίγων συνεδριάσεων
Σε κατάσταση εγκλωβισμού βρίσκονται αρκετοί επενδυτές που μπήκαν στην τελευταία φάση της ανοδικής κίνησης της αγοράς, όπου οι μετοχές είχαν γράψει μεγάλες υπεραξίες και γύρισαν απότομα λόγω των ανησυχιών των επενδυτών του εξωτερικού για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Οι απώλειες προσεγγίζουν το 50% για κάποιες μετοχές και μάλιστα έχουν καταγραφεί σε διάστημα λίγων συνεδριάσεων.
Αυτό σημαίνει πως σε λιγότερο από δέκα ημέρας αν κάποιος επενδυτής αγόρασε συγκεκριμένες μετοχές, χάνει περίπου τα μισά κεφάλαια που επένδυσε.
Η Αλουμύλ μπορεί από την αρχή του έτους να ενισχύεται 500% αλλά όσοι μπήκαν μετά τις 5 Αυγούστου στη μετοχή έχουν απώλειες έως και 49,3%.
Στις 6 Αυγούστου ο τίτλος έγραψε υψηλό για το τρέχον έτος στα 2,17 ευρώ και στη συνέχεια κατέγραψε ισχυρή πτωτική κίνηση με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται περίπου 50% χαμηλότερα.
Η Βιοτέρ, της οποίας το υψηλό είναι στις αρχές του έτους, υποχωρεί 43,5% και η Σελόντα κατά 40% από τα υψηλά της.
Η Τράπεζα Αττικής είχε βρεθεί στις 19 Ιουνίου στα 0,62 ευρώ αλλά σήμερα καταγράφει απώλειες από τα υψηλά της 39%.
Η Κέκροψ μετά τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης άρχισε να υποχωρεί από τα υψηλά των 3,90 ευρώ και σήμερα βρίσκεται 32,7% χαμηλότερα.
Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η Τράπεζα Πειραιώς είναι στο -30%, η Eurobank στο -29%, η Alpha Bank στο -28% και η Εθνική Τράπεζα στο -26,3%.
Η Jumbo δέχθηκε ισχυρές πιέσεις με αυξημένο όγκο στις τελευταίες συνεδριάσεις με αποτέλεσμα να υποχωρεί από τα υψηλά της κατά 20,66% τα οποία ήταν και ιστορικά υψηλά.
Η Viohalco υποχωρεί 20,5%, η Σαράντης 18,4%, η ΕΧΑΕ 18%, η ΔΕΗ 17,3%, η Lamda 16,8%, η Motor Oil 16,4%, η Coca Cola 15,99% και η Μυτιληναίος 15,7%.
Σημειώνεται πως δεν έχουν υπολογιστεί μερίσματα ή επιστροφές κεφαλαίου που έχουν δώσει κάποιες εισηγμένες και έχουν επηρεάσει την τιμή ανάλογα.
Ελάχιστες μετοχές δείχνουν αντοχές με παράλληλη καλή αξία συναλλαγών.
Η Paperpack απέχει μόλις 2% από τα υψηλά της, ενώ η Eltrak απέχει 2,44% επειδή η αγορά περιμένει πως μετά την πρόσφατη εξαγορά θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση.
Λάμψα και Πετρόπουλος έχουν απώλειες κάτω του 3%, το προνόμιο της Τιτάν, το οποίο διαπραγματεύτηκε για τελευταία φόρα στις 16/8 σταματάει με απώλειες μόλις 5% από τα υψηλά έτους, τα ΕΛΠΕ απέχουν 7%, η Λύκος 6%, η ΕΥΔΑΠ 7% και ο ΟΤΕ 9,1%.
Ο ΟΠΑΠ είναι στο 9,8% και το κοινό της Τιτάν, το οποίο επίσης παύει να διαπραγματεύεται απέχει 11,33%.
Image

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης