Τελευταία Νέα
Speculator

Τα απίθανα φαινόμενα στη Μπουτάρης που έφεραν το σφυρί των τραπεζών

Τα απίθανα φαινόμενα στη Μπουτάρης που έφεραν το σφυρί των τραπεζών
Οι δεσμεύσεις Μπουτάρη που δεν τηρήθηκαν, οι πλουσιοπάροχες αμοιβές και οι επενδυτές που βρίσκονται καθ όδον αλλά δεν φτάνουν ποτέ
Οι επενδυτές υπό την έννοια της υποψηφιότητας που εμφανίζονται κατά καιρούς είναι πολλοί όπως και οι δεσμεύσεις έναντι των τραπεζών.
Ωστόσο ούτε επενδυτές εμφανίζονται στο τέλος ούτε οι δεσμεύσεις τηρούνται.
Ο λόγος για την Μπουτάρης που πλέον βαδίζει προς εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων γεγονός που οδηγήσει την ιστορική εταιρία να κλείσει το μακροχρόνιο κύκλο ζωής της.
Βέβαια η διοίκηση της εταιρίας υπό τον Κωνσταντίνο Μπουτάρη προσπαθεί να ανακόψει την εξέλιξη προβαίνοντας σε προσφυγές κατά των τραπεζών που βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου αλλά χάνει τα δικαστήρια το ένα μετά το άλλο ενώ ακόμα και σήμερα προσεγγίζει τις τράπεζες μιλώντας για επενδυτές που θα έλθουν για να δώσουν ζωή ξανά στην επιχείρηση.
Όμως η κλεψύδρα έχει αδειάσει με τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας να έχουν δρομολογηθεί να βγουν στο σφυρί.
Μεταξύ αυτών και το οινοποιείο στη Σαντορίνη το οποίο βγάζει στο σφυρί η Alpha Bank προσδοκώντας να ανακτήσει τα δάνειά της.
Και βγήκαν στο σφυρί καθώς ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του ως εγγυητής προς τους δανειστές όπως για παράδειγμα την υποχρέωση να πωλήσει το περιουσιακό του στοιχείο εντός του 2017 και συγκεκριμένα το εξοχικόν του στην Ύδρα με το επιχείρημα ότι ανέθεσε την πώληση σε μεσίτη αλλά δεν έλαβε αξιόλογη πρόταση ή και την πώληση Γαλλικής θυγατρικής με το ίδιο επιχείρημα της μη αξιόλογης πρότασης. 
Όλα αυτά προβλέπονταν στη συμφωνία εξυγίανσης που είχε υπογραφεί με τις τράπεζες και την οποία πάλι ήθελε να τροποποιήσει ο κ. Μπουτάρης αλλά χωρίς ανταπόκριση από τις τράπεζες οι οποίες πέραν της μη τήρησης των συμφωνηθέντων είχαν και έχουν απορίες για τον τρόπο που γινόταν επί έτη η διαχείριση της εταιρίας.
Και προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση το γεγονός ότι στο τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμός χρήσης του 2017 οι αμοιβές μελών ΔΣ και Διευθυντικών στελεχών μιας εταιρίας που καταρρέει είναι 1,023 εκ ευρώ από 974 χιλιάδες ευρώ την προηγούμενη χρήση ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται και απαιτήσεις από μέλη ΔΣ και Διευθυντικά Στελέχη ύψους 240.000 ευρώ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης