Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ετοιμάζονται στο Μαξίμου για τη μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία Μητσοτάκη - Μήνυμα στήριξης από τον Macron

Ετοιμάζονται στο Μαξίμου για τη μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία Μητσοτάκη - Μήνυμα στήριξης από τον Macron
Στην μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία που θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του
(upd) Σε φουλ ρυθμούς επανέρχεται από σήμερα η κυβέρνηση μετά το ολιγοήμερο διάλειμμα του Δεκαπενταύγουστου με στόχο να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό αλλά και στο επικοινωνιακό πεδίο.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να εισέλθει σε διαβούλευση το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ενώ σειρά θα πάρει και το φορολογικό που θα περιλαμβάνει στοχευμένες μειώσεις στη φορολογία επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για τα πρώτα του ταξίδια στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από την προσεχή Πέμπτη και μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.
Στην μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία που θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του αλλά παράλληλα να διαμορφωθεί και μια διαφορετική εικόνα για την Ελλάδα απ΄ ότι επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη 22 Αυγούστου από το Παρίσι και την συνάντηση που θα έχει με τον Emmanuel Macron.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Βερολίνο όπου και θα έχει τετ α τετ με την Angela Merkel, στις 29 Αυγούστου ενώ η μικρή ευρωπαϊκή περιοδεία του Έλληνα πρωθυπουργού θα κλείσει με την επίσκεψη στη Χάγη, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου όπου και θα συναντηθεί με τον Μαρκ Ρούτε.
Στα εν λόγω ταξίδια, όπως υπογραμμίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει πρωτίστως την διαμόρφωση θετικού κλίματος.
Μάλιστα από το Μαξίμου, σημειώνουν χαρακτηριστικά, ότι «ας μην περιμένουμε πολλά για τα πλεονάσματα σε αυτή τη φάση.
Άλλωστε και να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, κανείς δεν θα είναι διατεθειμένος να ακούσει αν πρώτα δεν υπάρξουν αποδείξεις για τις διαθέσεις και τις δυνατότητες της κυβέρνησης».
Στο μεταξύ στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται πυρετωδώς και για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Μάλιστα, από τις αρχές του φθινοπώρου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προωθηθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές που που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση αναφορικά με τη φορολογία και θα ισχύσουν σε βάθος τετραετίας.
Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, κατά πληροφορίες θα περικλείονται πλήθος διατάξεων οι οποίες θα αφορούν στη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, εκμισθωτών ακινήτων καθώς και όλων των επιχειρήσεων.
Επιπροσθέτως, μόλις ανοίξει η Βουλή, η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει προς ψήφιση και τη διάταξη για την ψήφο των ομογενών, η οποία αποσυνδέεται από το εκλογικό νομοσχέδιο το οποίο χρονικά θα ακολουθήσει.
Σε κάθε περίπτωση, μετά το τέλος της περιοδείας του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρώπη, το Μέγαρο Μαξίμου θα στρέψει το «βλέμμα» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο μήνες μετά την εκλογική του νίκη θα μιλήσει για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και θα κληθεί να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο, αξιόπιστο και ρεαλιστικό σχέδιο προκειμένου να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη. 
Ήδη προετοιμάζονται οι εξαγγελίες που θα γίνουν εκεί από τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική της περιόδου 2019-2020.

H συνάντηση Μητσοτάκη με Macron 

Οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι επενδύσεις και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, στα Ηλύσια Πεδία την Πέμπτη (22/8/2019).
Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, οι δύο ηγέτες θα «συζητήσουν το σύνολο των ευρωπαϊκών και διμερών θεμάτων, καθώς και εκείνων που σχετίζονται με την ανατολική Μεσόγειο».
«Η Γαλλία βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως και στο εξής για να συνοδεύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις...
Είναι σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την περιοχή η ενίσχυση αυτής της πολιτικής, οικονομικής και στρατηγική σύμπραξης», αναφέρει η γαλλική προεδρία.
Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη «θα είναι η πρώτη διμερής επίσκεψη...μετά την κατά παράδοσιν επίσκεψη (του Έλληνα πρωθυπουργού) στην Κύπρο», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης