Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν είμαι έτοιμος για συμφωνία με την Κίνα στο εμπόριο - Καμία συναλλαγή με τη Huawei

Trump: Δεν είμαι έτοιμος για συμφωνία με την Κίνα στο εμπόριο - Καμία συναλλαγή με τη Huawei
Ο Trump υποστηρίζει ότι δεν περιμένει ύφεση στην αμερικανική οικονομία και ότι οι φορολογικές περικοπές έδωσαν στους καταναλωτές χρήματα για να ξοδέψουν
Οι ΗΠΑ δεν είναι ακόμη έτοιμες να συνάψουν συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση του να μην προχωρήσει σε καμία συναλλαγή το αμερικανικό δημόσιο με την κινεζική εταιρεία Huawei.
Σε δηλώσεις του ο Trump προειδοποίησε την κυβέρνηση της Κίνας ότι εάν προχωρήσει σε σκληρή καταστολή των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, κατά τρόπο παρόμοιο με την πάταξη του ξεσηκωμού της Πλατείας Τιενανμέν, οι πιθανότητες σύναψης διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο θα εκμηδενιστούν.
«Θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κλείσουμε συμφωνία αν ασκήσουν βία (...) αν υπάρξει νέα Τιενανμέν», είπε ο Trump, ο οποίος  επανέλαβε ότι η FED, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα με την στρατηγική που ακολουθεί δεν βοηθάει την αμερικανική οικονομία.
Κατά τον αμερικανό Πρόεδρο πλεονάζουσα ρευστότητα κατακλύζει την αμερικανική οικονομία αλλά επανέλαβε ότι η FED δεν βοηθάει με την επιτοκιακή της πολιτική.
Ο Trump υποστηρίζει ότι δεν περιμένει ύφεση στην αμερικανική οικονομία και ότι οι φορολογικές περικοπές έδωσαν στους καταναλωτές χρήματα για να ξοδέψουν.
Ο Trump αναφερόμενος στην προσωρινή επέκταση της άδειας της εταιρίας Huawei επανέλαβε ότι συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και ότι θέλει το αμερικανικό δημόσιο να μην κάνει καμία συναλλαγή μαζί της.

Δεν θέλω καμία συναλλαγή με την Huawei για λόγους εθνικής ασφάλειας

Την πρόθεση του να μην κάνει καμία συναλλαγή το αμερικανικό δημόσιο με την Huawei, τον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών διατύπωσε εκ νέου ο πρόεδρος των  ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος για άλλη μια φορά επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ προσανατολίζεται στο να αναστείλει προσωρινά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Huawei για 90 ημέρες, περίοδο κατά την οποία η κινεζική εταιρεία θα μπορεί να προμηθεύεται αγαθά από αμερικανικές επιχειρήσεις και να παρέχει υπηρεσίες σε προϋπάρχοντες πελάτες της.
Η κίνηση αυτή θεωρείται ως μια χειρονομία «καλής θέλησης» από την αμερικάνικη πλευρά στο πλαίσιο και των ευρύτερων διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο.
«Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα κάνουμε συναλλαγές.
Δεν θέλω να κάνουμε συναλλαγές γιατί αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια» υποστήριξε ο Trump, ο οποίος τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν στρατηγική και θα αποφασίσουν εάν θα πάρουν μέτρα κατά της Huawei
Ο κινέζος Πρόεδρος Xi έχει «κάτι στο μυαλό του» να κάνει με το εμπόριο αλλά θα δούμε τι θα γίνει στην πορεία.

Δεν βλέπουν ύφεση οι αμερικανοί

Κορυφαίοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου απορρίπτουν τις ανησυχίες για μια επικείμενη ύφεση, αλλά δηλώνουν ότι η κυβέρνηση Trump εξετάζει την υιοθέτηση περισσοτέρων δημοσιονομικών κινήτρων, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου γύρου φορολογικών περικοπών που θα χρηματοδοτηθούν από τους δασμούς.  
«Δεν βλέπω καθόλου ύφεση», δήλωσε στο Fox News ο Larry Kudlow, ο ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου. 
Την περασμένη εβδομάδα, η καμπύλη αποδόσεων των ΗΠΑ, που θεωρείται ευρέως αξιόπιστος παράγοντας πρόβλεψης για ύφεση, αντεστράφη για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2007, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις χρηματαγορές, όπως αναφέρουν οι FinancialTimes. 
Όμως, ο Kudlow απέρριψε τις εκτιμήσεις ότι η οικονομία κινείται προς την ύφεση.
Ανέφερε στοιχεία που δείχνουν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με 0,3% τον προηγούμενο μήνα, καθώς και τα υψηλά ποσοστά απασχόλησης και καταναλωτικών δαπανών ως ένδειξη της δύναμης της αμερικανικής οικονομίας. 
«Αυτό είναι πολύ καλό, νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Ο Peter Navarro, σύμβουλος Εμπορίου και βιομηχανικής πολιτικής του Λευκού Οίκου δήλωσε στο ABC:
«Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι πρόκειται να έχουμε μια ισχυρή οικονομία μέχρι το 2020 και μετά με μια ‘’Bull market’’. . . η Fed θα μειώσει τα επιτόκια.
Η ΕΚΤ και η Κίνα θα ακολουθήσουν πολιτικές κινήτρων». 
Πρόσθεσε δε ότι η καμπύλη αποδόσεων ήταν επίπεδη και όχι ανεστραμμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης