Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Όμιλος Kalashnikov στην ελληνική αγορά με το SAIGA 12

tags :
Ο Όμιλος Kalashnikov στην ελληνική αγορά με το SAIGA 12
Η ελληνική εταιρεία όπλων Ε 23 εξασφάλισε μια περιορισμένη ποσότητα από το κορυφαίο όπλο πρακτικής σκοποβολής IPSC Saiga 12-340, τo οποίο είναι το μοναδικό εργοστασιακό τυφέκιο κατασκευασμένο από την αρχή για αγωνιστική χρήση
Μετά από μια απουσία αρκετών χρόνων, τα λειόκαννα Saiga 12 του εργοστασίου του Izmash επέστρεψαν στη χώρα μας, και μάλιστα με τρία διαφορετικά μοντέλα, όπως αναφέρει το hellenicdefence.
Η ελληνική εταιρεία όπλων Ε 23 εξασφάλισε μια περιορισμένη ποσότητα από το κορυφαίο όπλο πρακτικής σκοποβολής IPSC Saiga 12-340, τo οποίο είναι το μοναδικό εργοστασιακό τυφέκιο κατασκευασμένο από την αρχή για αγωνιστική χρήση στο υψηλότατο επίπεδο.

Τα όπλα έχουν φτιαχτεί με τις υποδείξεις του Andrey Kirisenko και είναι πανομοιότυπα με αυτό που χρησιμοποιεί η ρωσική σκοπευτική ομάδα IPSC. Περιλαμβάνει εργοστασιακό αντισταθμιστή ανάκρουσης 3 σταδίων, αμφιδέξιους μοχλούς όπλισης, ενώ καταργεί την παραδοσιακή ασφάλεια και το κουμπί απελευθέρωσης γεμιστήρα των ΑΚ για χάρη νέων εργονομικών λύσεων.
Το Saiga 12-340 διαθέτει ράγα Picatiny για χρήση red dot και παραδίδεται με γεμιστήρες χωρητικότητας 10 φυσιγγίων, έτοιμο για χρήση στην κατηγορία Open της IPSC.
Παράλληλα, η Ε 23 εισάγει και δύο “ταπεινότερες” εκδόσεις του Saiga.
Το κλασικό 12-083 είναι ένα οικονομικό και δοκιμασμένο λειόκαννο που αντικατοπτρίζει τις σχεδιαστικές αρχές της Kalashnikov Concern: αξιοπιστία, απλότητα και αντοχή.
Εξοπλίζεται με σιδερένια σταθερά σκοπευτικά και το πλαστικό κοντάκιο και χειρολαβή του ΑΚ 74.
Διαθέτει κάννη μήκους 58 εκατοστών εξοπλισμένη με βιδωτά τσοκ.
Είναι το κυνηγετικό τυφέκιο που χρησιμοποιείται εδώ και δεκάδες χρόνια από ανθρώπους που εκτιμούν την λειτουργικότητα και την ανθεκτικότητα σε σκληρή χρήση.
Η τρίτη επιλογή είναι μια έκδοση που πρώτη φορά περνά τα ρωσικά σύνορα για εξαγωγή σε δυτική αγορά.
To Saiga 12 ΕΧΡ 01 είναι το στρατιωτικών προδιαγραφών μοντέλο, που αναπτύχθηκε για τις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του “μάχιμου “ αδελφού, με εξαίρεση το μήκος της κάννης (που τώρα είναι 54 εκατοστά) και το πτυσσόμενο κοντάκιο, ώστε να μπορεί να εισαχθεί στη χώρα μας.
Εξοπλίζεται με σιδερένια σκοπευτικά τύπου ΑΚ, ράγες Ρicatiny στο κάλυμμα του κλείστρου και τον χειροφυλακτήρα, χοάνη γεμιστήρα και κοντάκι τύπου SVDS με ρυθμιζόμενο “μάγουλο”.
Η επανεμφάνιση της Kalashnikov Concern στην Ελλάδα συνέπεσε με μια μεγάλη αναδιοργάνωση της εταιρείας και του παγκόσμιου δικτύου της.
Ο όμιλος τώρα περιλαμβάνει την Baikal και το Izmash, ενώ έχει κάνει στροφή σε τομείς όπως η κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, drones, οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, κ.α.
Η αναδιοργάνωση αυτή έγινε με ιδιωτικές επενδύσεις, και ταυτόχρονα έγινε μια αναδιοργάνωση με νέο Brand (τίτλο) την λέξη KALASHNIKOV, που πλέον σηματοδοτεί όχι μόνο μια σειρά φορητών όπλων, αλλά την ίδια την εταιρεία. Το σύνθημα της εταιρείας είναι “προστατεύοντας την ειρήνη” και σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του Ομίλου (CEO) Alexei Krivoruchko, η αλλαγή ονόματος είναι ένα στοιχείο της στρατηγικής ανάπτυξης.
Μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια – αρχίζοντας από το 2020–, η Kalashnikov Concern θα παρουσιάσει νέα είδη όπλων και θα επεκταθεί σε νέους τομείς. Το σχεδιαστικό τμήμα της εταιρείας προς το παρόν εμπλέκεται σε 30 διαφορετικά προγράμματα νέων όπλων για κυνήγι και σκοποβολή μέχρι για ελεύθερους σκοπευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης