Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιτέλους βγάζει αντίδραση και ακολουθεί τις ξένες αγορές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιτέλους βγάζει αντίδραση και ακολουθεί τις ξένες αγορές
ΑΓΟΡΑ: Για να δούμε σήμερα που ανακάμπτουν οι ξένες αγορές τι θα κάνουμε εμείς, στο τέλος. Για να δούμε αν θα υπάρχει ο ίδιος όγκος πωλητών αλλά με καλύτερους αγοραστές, ή αν θα έχουν μειωθεί οι πωλήσεις. Πολλές πάντως μετοχές διόρθωσαν καλά. Κανείς δεν ξέρει που θα πάει η αγορά.

Όμως όταν πριν 10 μέρες αγόραζαν όλοι σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα και σήμερα οι μετοχές είναι 20-30% πιο κάτω, το σημείο εισόδου είναι όπως και να το κάνεις καλύτερο. Η εκτίμηση της στήλης είναι πως υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι, αλλά η χώρα μας δεν είναι όπως παλιά. Άλλοι στην κυβέρνηση με άλλες απόψεις και φυσικά χωρίς να κινδυνεύουμε με χρεοκοπία.

Έχοντας αυτό στη σκέψη μας και βλέποντας ότι τα θεμελιώδη πολλών εταιρειών είναι υποστηρικτικά, δεν θεωρούμε πως υπάρχει μεγάλο ρίσκο για τους μακροπρόθεσμους και φυσικά αυτούς που έχουν ζήσει την καταστροφή των προηγούμενων ετών. Τι να μας πει αυτή η πτώση... Δεν εξαντλούμε τη ρευστότητα φυσικά και δεν αγοράζουμε market.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η συνεδρίαση ξεκίνησε με δυναμική άνοδο και ο γενικός δείκτης βρέθηκε πάνω από τις 800 μονάδες. Οι τράπεζες ενισχύονται με το βλέμμα ωστόσο να είναι στην πλευρά των πωλητών και στον ημερήσιο τζίρο ο οποίος είναι καλός στα πρώτα λεπτά.

Οι ξένες αγορές επίσης ενισχύονται και παίρνουμε τάση από αυτές, αφού λόγω Αυγούστου δεν έχουμε σημαντικές ειδήσεις. Από την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε κάποια αποτελέσματα εταιρειών για το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς και η Εθνική έχουν ξεκινήσει πιο δυναμικά αν και δεν βλέπουμε να υστερούν οι υπόλοιπες. Η Eurobank έχει πειστεί λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες το προηγούμενο διάστημα με μεγάλους όγκους συναλλαγών.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διατηρεί την καλή συμπεριφορά που έχει εδώ και μέρες με τον αγοραστεί να τραβάει περίπου 3% υψηλότερα τη μετοχή από το ξεκίνημα των συναλλαγών.

ΔΕΗ: Αντίδραση και από εδώ με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη νέα διοίκηση που αναλαμβάνει και στα πρώτα σημάδια που θα δώσει.

ΛΑΜΔΑ: Διόρθωσε αρκετά αν και δεν υπήρχε κάποια αρνητική εξέλιξη. Ίσα-Ίσα που γίνονται συνεχώς δηλώσεις και ενημερώσεις για τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να ξεκινήσει το έργο. Με όγκο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 3,33% και βρίσκεται στα 8,68 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χωρίς ιδιαίτερο τζίρο πολλές μετοχές. Υπάρχει μία επιφυλακτικότητα ή ασχολούνται όλοι με τα βαριά χαρτιά για να πάρουν την αντίδραση. Με χαμηλό όγκο η άνοδος των πρώτων σε απόδοση στα πρώτα λεπτά.

Η Ιντρακόμ με 9 χιλ. τεμάχια ενισχύεται κατά 3,2% και βρίσκεται στα 0,90 ευρώ με αποτίμηση 68 εκατ. ευρώ. Η Κέκροψ με 3 χιλ. τεμάχια ενισχύται 3,8% και βρίσκεται στα 2,7250 ευρώ.

ΚΛΜ: Με χαμηλό όγκο και εδώ η αντίδραση. Η μετοχή βρέθηκε και κάτω από τα 0,80 ευρώ κάνοντας μία μεγάλη διόρθωση. Στο +3% με 2 χιλ. τεμάχια συναλλαγές και τιμή 0,8260 ευρώ.

BYTE: Την περασμένη Παρασκευή κατέγραψε σημαντικές απώλειες και με μεγάλο όγκο. Σήμερα υποχωρεί 2,78% και βρίσκεται στα 1,05 ευρώ με όγκο 5 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 16,6 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης